Losev

Avukat Şevket Epözdemir Tatvan’da Anıldı

A
a

“Faili meçhul” cinayete kurban giden İHD Tatvan Şubesi eski Başkanı ve DEP Tatvan İlçe Başkanı Avukat Şevket Epözdemir, katledilişinin 20’nci yıldönümünde anıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde1993 yılının Kasım ayında “faili meçhul” cinayete kurban giden İHD Tatvan Şubesi eski Başkanı ve DEP Tatvan İlçe Başkanı Avukat Şevket Epözdemir, katledilişinin 20’nci yıldönümünde İHD, Bitlis Barosu, BDP Bitlis İl Örgütü ve MEYADER Bitlis Temsilciliği öncülüğünde İşletme Düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlenen programla anıldı. Anmaya, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP PM üyesi Sırrı Sever, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, İHD Bitlis Temsilcisi Hasan Ceylan, BDP Bitlis, Siirt il ve ilçe örgütleri, Epözdemir’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Mevlit okunması ile başlayan anmada söz alan BDP Bitlis İl Başkanı Mehmetcan Demir, “Avukat Şevket Epözdemir, bu bedelin en ağırını ödemiş, yaşamında bu mücadeleden ödün vermediği gibi son nefesinde de yine verdiği mücadeleye hizmet etmiştir. Anısının önünde saygıyla eğiliyoruz. Anısını mücadelemizde yaşatma sözümüzü yineliyoruz” dedi. 
 
İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir ile Epözdemir’in abisi Şakir Epözdemir, Avukat Şevket Epözdemir’e dair anılarını anlatırken, Epözdemir’in oğlu Dr. Serdar Epözdemir ise babasını demokrasi mücadelesine adanmış bir ömür olarak hatırladığını söyleyerek, “Benim babamdan öğrendiğim ilk şey ezilmişlerin, kimsesizlerin, mazlumların yanında durmak, zalime başkaldırmaktır. Bu şiyarla hayata başladık. Babamda hep bunu gördüm, bunun amansız mücadelesini son nefesine kadar verdi, son nefesinde de taviz vermedi” diye konuştu. 
 
BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise Epözdemir ile olan anılarından söz ettikten sonra sürece ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2014 yerel seçimlerinin tarihi açıdan büyük önemi olduğuna dikkat çeken Zenderlioğlu, “Bugüne kadar ağır bedellerle geldik. Bugün burada demokrasiden bahsedebiliyorsak bu ağır bedeller sayesindedir. Verilen ağır bedellere sahip çıkmamız, yerde bırakmamamız gerekiyor. Sahip çıktığımızı göstermek için önümüzdeki seçimlerden güçlü çıkmamız gerekiyor. Demokrasi düşmanlarına, özgürlük düşmanlarına sandıklarda cevap verelim” dedi. 
 
Mevlidin ardından Tatvan Belediyesi tarafından yaptırılan ve Av. Şevket Epözdemir’in adının verildiği parkın temel atma töreni için Tatvan merkezde bulunan parka gidildi. Daha önce askeri alan olan bölgede yapılacak olan parkın temel atma töreninde konuşan Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, parka Av. Şevket Epözdemir adını vermiş olmaktan onur duyduklarını söyleyerek, “Hizmete başladığımız günden beri hep en iyiyi yapmayı hedefledik. Bugün temelini atacağımız park Bitlis bölgesinin en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. Temel atma törenini anma yıldönümüne denk getirdik” dedi. 
 
Temel atma töreninin ardından kitle konvoy halinde Epözdemir’in mezarına geldi. Mezar başında konuşan Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, Şevket Epözdemir’in örnek bir hukukçu olduğunu anlatarak, “Meslektaşımızın katledilmesinin üzerinden 20 yıl geçti, neredeyse dosyası zaman aşımına uğrayacak. Ortada birçok tanık ve delil vardı o zaman. Epözdemir o zaman dönemin tugay komutanı tarafından bizzat tehdit edilmişti ve hemen sonrasında katledildi. Ancak hiçbir savcı bunları görmek istemedi, görmedi. Buradan bir kez daha sesleniyoruz katillerinin bulunmasını talep ediyoruz” dedi. 
 
Epözdemir’in kardeşi Av. Hikmet Epözdemir de abisinden bahsederek, “Biz ailece ağabeyimizin mirasına layık olmaya çalışıyoruz. Onun yürüttüğü mücadeleye dört elle sarılmaya ant içtik” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından anma programı son buldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.