Losev

Arsasını Eğitim ve Sağlık Hizmetlerine Hibe Etti

Videoyu Aç Arsasını Eğitim ve Sağlık Hizmetlerine Hibe Etti
A
a

Mutki İlçesine bağlı Kavakbaşı Kocainiş Köyü Muhtarı Maşallah SÖZÜGÜZEL, 13 bin 351 m2 arsasını hiçbir bedel almadan Eğitim ve Sağlık Hizmetleri için hibe etti.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Kavakbaşı Kocainiş Köyü Muhtarı Maşallah SÖZÜGÜZEL, köy halkının rahat etmeleri açısından yetkililer ile yapmış olduğu çalışmalar neticesinde köyüne hibe ettiği arsa sayesinde 8 derslik bir okul kazandırdığını belirterek şunları söyledi,” Köyümüz Kavakbaşına oldukça uzak mesafedeydi. Önceleri öğrencilerimiz çevre köylerde ya da yatılı okullarda okumak zorunda kalıyordu. Yetkililerimizle yaptığım görüşmelerde, yer tahsis etmemiz halinde köye okul yapılacağı sözünü aldım. Okulun yapılacağı arsayı kendi arsamdan hiçbir karşılık beklemeden, tahsis ederek köyümüze 8 derslik bir okul kazandırdık. Yine Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde arsa tahsis etmemiz durumunda köyümüze Sağlık Ocağı sözünü aldım. Bu gün Sağlık Müdürümüze gelerek  Sağlık Ocağının yapılacağı arsanın Tapusunu kendilerine vererek, köyümüze 3 katlı bir sağlık ocağı kazandıracağız. Bana ve Köyümüze her konuda yardımlarını esirgemeyen Başta Sayın Valimiz olmak üzere Milli Eğitim Müdürümüze ve Sağlık Müdürümüze şahsım ve köylülerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Köyümüze yapılacak olan Sağlık Ocağının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kavakbaşı’na bağlı Kocainiş Köyü Muhtarını yürekten kutladığını belirten İl Sağlık Müdürü Erkan AKANGÜNDÜZ, şunları söyledi,” Kocainiş Köyü Muhtarı Maşallah SÖZÜGÜZEL köylerine, sağlık ocağı yapılmasını talep etti. Bizlerde Muhtarımızdan köyde müsait bir arsanın olması halinde köye, 2 katı sağlık ocağı, bir katı da lojman olmak kaydıyla 3 katlı bir sağlık ocağı yapabiliriz dedik. Muhtarımız da Köyde kendisine ait olan 3 bin 351 m2’lik bir arsasının olduğunu ve bu arsayı sağlık ocağı yapılması şartıyla hibe edeceğini belirtti. Bu gün de bizlere gelerek sağlık ocağının yapılacağı arsanın tapusunu bize iletti. Yapacağımız çalışmalar neticesinde bu yıl nasip olursa, Kocainiş Köyümüze son derece modern bir sağlık ocağı inşa edeceğiz. Muhtarımız daha önce de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 10 Dönüm bir arsayı okul yapımı için hibe etmişti. Kendisinin ne kadar duyarlı olduğunu Soyadının güzelliğinden de anlayabiliriz. Maşallah SÖZÜGÜZEL’i bu davranışından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak : Ferhan Çelebi / Tatvan

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.