Losev

Anne Sütü Ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi

A
a

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hemşirelere Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi verildi.
Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonunda hemşirelere yönelik olarak düzenlenen etkinlikte, hemşirelerin aldıkları eğitimi anne ve anne adaylarına aktararak bilinçlenmelerini sağlamayı ve emziren annelere ışık tutmaların sağlamayı amaçlıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, dünyada her yıl 1 milyondan fazla çocuğun anne sütüyle beslenmediği için ishal, solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hayatını kaybettiğini söyledi. Anne sütünün açıklanamayacak sayısız özelliği ile başlı başına bir yaradılış mucizesi olduğunu ifade eden Özgen, "Her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. Türkiye’deki kadınların yüzde 95'i bebeklerini emzirmeye başlıyor ancak nitelikli olarak sürdüremiyor" dedi.
Etkinlik kapsamında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurdan Evliyaoğlu ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Evrüke katılımcıları bilgilendirdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.