Losev

Anma İçin Binlerce Kişi Roboski'de

A
a

Roboski köyünde 34 yurttaşın TSK'a ait uçaklarla bombalanarak katledilmesinin ikinci yıldönümünde binlerce kişi Roboski'ye akıyor.

Şırnak'ın Uludere (Qilaban) ilçesine bağlı Roboski ile Federal Kürdistan Bölgesi sınırında mazot ticareti yapan 34 sivil yurttaşın TSK savaş uçakları tarafından bombalanarak yaşamını yitirmesinin ikinci yıl dönümü binlerce kişi tarafından protesto ediliyor. Aralarında BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP ve HDP milletvekilleri, bölge BDP il ve ilçe örgütleri, bölge belediye başkanları ve adayları, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu binlerce yurttaş ise, BDP Şırnak İl Örgütü binası önünden yüzlerce araçlık konvoy ile Roboski'ye doğru yolla çıktı. Yolda zafer işaretleri ile selamlanan konvoyun Roboski köyüne ulaşması sonrası köy mezarlığından başlanarak anma etkinliği başlayacak.

'Askeri yargı istemiyoruz' 

Roboski köyü içindeki alanda, "Roboski'de askeri yargı istemiyoruz" imza standı ile 34 yurttaşın katledildiği ilk günden bu yana olay ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı. Alanda "Failden adalet çıkmaz, askeri yargı kaldırılsın", "Sündüs'ten Roboski'ye katileri tanıyoruz", "Hani adalet mülkün temeli idi" pankartları ile üzerinde Kürtçe, Türkçe ve İngilizce "Anılarına" yazan katledilen 34 yurttaşın isimlerinin bulunduğu tabela dikilmesi dikkat çekti. Alanın yan tarafında 2 çadır açılırken, mezarlıkta ise PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri, Roboski katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçisinin posterleri asıldı. Yine köyün de yer aldığı dağ yamacında karların üzerinde siyah taşlarla "Apo" ile "Roboski" yazıldı. 

'Dayikên Şemiyê Roboski'de 'adalet' diyecek

Anma etkinliğinin başlayacağı mezarlıkta ilk olarak her hafta Cizre Lisesi önünde yaptıkların eylemlerini bu hafta Roboski'ye taşıyan Dayikên Şemiyê tarafından açıklama yapılacak. Ardından da Roboski köyünde askerlik çağına gelen 34 genç vicdani redlerini açıklayacak. Mezarlıkta anmanın ardından kitle, buradan köy meydanına yürüyecek. 

Helikopter hareketliliği 

Anma hazırlıkları yapılırken, Roboski'nin üzerinde dün akşamdan beri 4 helikopterin sürekli uçuş yaptığı gözlendi.

Katliamın ikinci yıldönmünde Roboski'de gerçekleştirilecek anma için gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi. Anma etkinliklerini takip etmek üzere çok sayıda gazeteci ve canlı yayın araçları köye geldi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.