Losev

Ankara'da askeri servislere bombalı saldırı: 28 ölü

Videoyu Aç Ankara'da askeri servislere bombalı saldırı: 28 ölü
A
a

Ankara Kızılay'da Genelkurmay Başkanlığı'na 300, TBMM'ye 500 metre mesafede askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı.

Ankara Çankaya’da Genelkurmay Başkanlığı Kavşağı’na 300 metre mesafede bombalı saldırı gerçekleşti. Saat 18.31'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla, 3 askeri servis aracı hedef alındı.

Ankara Valisi, saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada, 21 vefat olduğu bilgisinin kendilerine geldiğini, 61 kişinin de yaralı olduğunu söyledi. Saat 21.20 kameraların karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, can kaybının 28'e yükseldiğini açıkladı.
Olay yerindeki çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ankara’daki patlama sonrası çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

BAŞBAKANDAN İLK AÇIKLAMA

Ankara’daki patlama sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan açıklama geldi. Davutoğlu yaptığı ilk açıklamada, “Patlama sesi geldi, bakacağız” ifadesini kullandı.

32 AMBULANS SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi: Patlamadan 4 dakika sonra ilk ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Hemen ardından 32 ambulansımız olay yerine ulaşarak yaralı sevklerini süratle gerçekleştirmiştir. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiştir. Kan ihtiyacımız bulunmamaktadır. Tüm branşlarda uzman hekimimiz mevcuttur. Yoğun bakım, yanık ve ameliyat üniteleri konusunda herhangi bir yer sıkıntısı bulunmamaktadır

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.