Losev

AKP bölgeye 20 bin polis gönderiyor

Videoyu Aç AKP bölgeye 20 bin polis gönderiyor
A
a

AKP, 7 Haziran genel seçimlerinde bölge illerine 20 bin polis gönderecek. Polislerin 3 ay boyunca bölge illerinde kalacağı ve ihtiyaçlarının il valilikleri tarafından karşılanacağı belirtildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya'nın imzası ile bölgede bulunan 18 ilin emniyet müdürlüklerine resmi bir belge gönderildi. Belgede, 7 Haziran 2015'te yapılacak olan 25. dönem milletvekili seçimlerinde 18 kent ile ilçelerine 3 ay süreyle "görev" yapmak üzere 20 bin polisin gönderileceği belirtildi. Polislerin, maaş dışındaki güvenlik, beslenme, temizlik, konaklama ve barınma dahil bütün ihtiyaçlarının ise gittikleri illerin valilikleri tarafından karşılanacağı ve gittikleri illerde 3 ay boyunca kalacakları ifade edildi. 
 
AKP Kürtlere polis gönderiyor
 
Belgede yer alan, "geçmiş yıllardan farklı olarak" vurgusu dikkat çekerken, uygulamadaki amaç "Güvenlik tedbirlerinin etkin ve verimli yürütülmesi" olarak savunuldu. Yazıda, Diyarbakır'a bin 500, Cizre'ye 500, Hakkâri'ye 600 özel görevli polisin gönderileceği, takviye polislerin Ağrı, Erzurum, Iğdır, Bingöl, Bitlis, Muş, Tunceli, Van, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Siirt, Urfa ve Şırnak'a gideceği bilgisi verildi. Ayrıca listede Akdeniz Bölgesi'nde bölge illerinin dışında Kürt nüfusunun yoğun olduğu Adana ile Mersin de bulunuyor. 
 
Yazıda şu ifadelere yer verildi: "Görevlendirilecek takviye kuvvetlerin en geç 15 Mart 2015 tarihinde görev mahallinde olacak şekilde seçim sonrasına kadar yaklaşık 3 ay süreyle görevlendirilecektir. 'Takviye kuvvet' gönderilecek illerimizde herhangi bir zafiyet oluşmamasının da göz önünde bulundurularak ilgi yazımızla istenen takviye kuvvet taleplerinin tekrar değerlendirilmesinin, makul ölçüler içerisinde belirlenecek yeni taleplerin Güvenlik Daire Başkanlığı'na gönderilmesini rica ederim."
Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.