Losev

Af Örgütü'nden Ergenekon Eleştirisi

A
a

Uluslararası Af Örgütü, Ergenekon sanıklarının 90'larda gerçekleşen insan hakları ihlalleri sebebiyle soruşturulmamış olmasının o karanlık döneme ışık tutma imkanını kullandırtmadığını açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü, Ergenekon davasındaki kararın ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Ergenekon davasındaki kararın arkasında soru işaretleri bıraktığı belirtilerek, ağır insan hakları ihlallerinden sorumlu bir suç ağının parçası olmakla suçlanan Ergenekon sanıklarının, 1990'larda gerçekleşen insan hakları ihlalleri sebebiyle soruşturulmamış olması eleştirildi.
 
Açıklamada, "Ergenekon sanıkları ağır insan hakları ihlallerinden sorumlu bir suç ağının parçası olmakla suçlanıyordu. İnsan haklarının korunması açısından bu tarz suçlamaların etkili bir şekilde soruşturulması ve sorumluların adil bir şekilde yargılanarak adalet önüne çıkarılması hayati önem taşıyor. Terörle mücadele mevzuatı ve Ergenekon gibi davalara bakmakla yükümlü olan Özel Ağır Ceza Mahkemeleri'nin bu mevzuatı uygulama biçimi oldukça sorunludur. Bu uygulamalar, uluslararası insan hakları standartları ile uyumlu hale getirilmeli.1990'larda gerçekleşen insan hakları ihlallerinin soruşturulmamış olması, Ergenekon kovuşturmasının o karanlık döneme ışık tutma imkanını kullanamayacağı anlamına geliyor. Bu durum aynı zamanda ihlaller konusunda adaletin yerine getirilmesinin güvence altına alınmayacağı demek oluyor" ifadeleri kullanıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.