Losev

Adilcevazlı Muhammed’i Çeteler Mi Kaçırdı?

Videoyu Aç Adilcevazlı Muhammed’i Çeteler Mi Kaçırdı?
A
a

Adilcevaz ilçesinde yaşayan ve inşaat işinde çalışmak üzere gittiği İzmit’ten 4 aydır haber alınamayan 17 yaşındaki Muhammed Kuşay’ın ailesi, çocuklarının kuzenleri tarafından çetelere satıldığını iddia etti.

Aylarca İstanbul, Van, Ağrı, Muş, Batman ve Siirt’te çocuklarının izini süren anne ve baba Kuşay, son çare olarak DBP’ye başvurdu. Anne Hatice Kuşay, “Gezmediğimiz yer kalmadı. En son ulaştığımız numara ile konuştuğumuzda, Muhammed’in sesini duyduk. Arkadan ‘Hüseyin beni verdi’ diye bağırıyordu. Sonra sesi kesildi. Biz sağ salim çocuğumuzu istiyoruz” diyerek yardım istedi.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde oturan Kuşay ailesinin 7 çocuğundan biri olan ve inşaat işlerinde çalışan Muhammed Kuşay’dan (17), 4 aydır haber alınamıyor. Kuşay’ın İstanbul’daki kuzenleri Hüseyin, Ömer ve Suat tarafından uyuşturucuya alıştırıldığı iddia edilerek,16 Ağustos tarihinden bu yana kendisiyle iletişimin kesildiği belirtildi. Çocuğunun izini süren baba Alaattin Kuşay, İstanbul’daki yeğenlerinin kendilerini 18 gün oyaladığını ardından ise kendisine bir telefon numarası verildiğini ifade ederek, aradıkları numaraya bakan kişinin Arapça konuştuğunu dile getirdi. Baba Kuşay, telefondaki kişinin daha sonra kendisiyle Kürtçe konuşmaya başladığını dile getirerek, kendisine “Oğlun artık benim. Bana 100 bine satıldı. Onu bir daha göremezsiniz” denildiğini ve telefonun kapandığını ifade etti.

4 aydır şehir şehir geziyorlar

Baba Alaattin ve anne Hatice Kuşay, çocuklarının izini sürmek için gittikleri İstanbul’da görüştükleri yeğenleri Suat Kuşay’ın kendilerine “Evet ben sattım. Senide satarım” dediğini aktardı. Şimdiye kadar çocukları ile ilgili bir ize rastlamayan aile, aylarca İstanbul, Van, Ağrı, Muş, Batman ve Siirt’te çocuklarını aradı. Çocuklarının izine rastlanmayan Kuşay ailesi, son çareyi DBP Diyarbakır İl Örgütü’ne başvurmakta buldu.

Baba Kuşay’ın Abdulbekir Başaran adlı kişi adına kayıtlı olan telefon numarası ile yaptığı görüşmenin ses kaydında, “Gerçek Müslüman biziz. Bizde davamızı savunuyoruz. Evlerimizde oturuyoruz gelip bizimle savaşıyorlar ‘Müslümanlık’ adı altında. Hakiki Müslüman doğru Müslümanlar bizleriz. Bizler de kendimizi koruma mecburiyetindeyiz. Toprağımızı namusumuzu şerefimizi korumak kutsal bir şeydir. Bizler korkmamalıyız. Başımızı dik tutmamız gerekiyor. Davamız doğruluk davasıdır. Davamız hak davasıdır. Zafer bizimdir. Bütün dünya düşmanlığımızı yapıyor. Erdoğan’ın kendisi bizimle savaşıyor. Bizlerinde imanını güçlendirmesi gerekiyor” diye geçiyor.

‘Biz sağ salim çocuğumuzu istiyoruz’

Çocuğunun çetelerin elinde olmasından şüphelenen baba Kuşay, görüştükleri kişinin para istediğini ardından da “Paradan bahsedersen kapatırım telefonu bir daha ulaşamazsın” dediğini aktardı. 4 aydır çocuklarından bir iz bulabilmek için gitmedikleri yer kalmadığını ifade eden baba Kuşay, İstanbul’a yeğenlerinin yanına gittiğinde ise kendisine Muhammed’e ait ayakkabı, kıyafet, tablet ve telefon kartı verildi. Bunun üzerine karakola şikayet ettiklerini ifade eden Kuşay, “Karakolda yeğenlerimin ‘senide satarım’ dediğini söyledik. Bize ‘bu delil değildir’ denildi. Nereye gittiysek kimse bize yardımcı olmadı. Biz sağ salim çocuğumuzu istiyoruz” diyerek çağrısını yineledi.

‘Biz sağ salim çocuğumuzu istiyoruz’

Anne Hatice Kuşay ise, bir an önce çocuğuna kavuşmak istediğini belirterek, şunları aktardı: “Çocuğumu kandırdılar. Bunlar onların yanına kalmaz. Biz o günden bu yana bir günü bile kendi evimizde geçirmedik. Bayramı bile dışarılarda, sokaklarda geçirdik. Gezmediğimiz yer kalmadı. En son ulaştığımız numara ile konuştuğumuzda, Muhammed’in sesini duyduk. Arkadan ‘Hüseyin beni verdi’ diye bağırıyordu. Sonra sesi kesildi. Bizde artık hal kalmadı. Biz sağ salim çocuğumuzu istiyoruz.” Anne Kuşay, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istedi.

Kaynak : DİHA: Meltem Oktay

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.