Losev

ABD Bağımsızlık İlan Etmemize Engel Oldu

Videoyu Aç ABD Bağımsızlık İlan Etmemize Engel Oldu
A
a

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, ABD’nin Irak’ta çok hata yaptığını belirterek, ‘Bunlardan biri Kürdistan’ın bağımsızlığını ilan etmemize engel olmasıydı’ diye konuştu.

Ortadoğu üzerine araştırmalar yapan bir kuruluşuun uzmanlarıyla görüşen Barzani, Irak ve Kürdistan’daki son siyasi değerlendirmelere ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Barzani, Irak’ın 2003’ten sonra Baas Rejimi'nden kurtulup özgürleşmeye başlamasıyla Amerika’nın da siyasi açıdan pek çok hata yaptığını kaydetti.
 
“Bu hatalardan biri de Kürtler’in o dönem bağımsız devlet ilan etmesini engellemekti” diyen Barzani, Irak’ın şimdiki siyasi durumunda bir değişiklik olması açısından 30 Nisan’ın çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Seçim sonuçlarına göre Bağdat-Hewlêr ilişkilerinde normalleşme olup olmayacağına bakarak Federal Irak Hükümeti’ne karşı tutum takınacaklarını belirten Barzani, ‘Kurulacak olan yeni Bağdat hükümeti, Kürtler’in haklarına ve anayasaya saygı duyarsa biz de kendilerini desteklemeye devam ederiz’ diye konuştu.
 
Barzani, ‘Sorunların çözümünü kolaylaştıracak bir hükümet kurulamaması durumunda ise referanduma giderek Kürdistan halkına bağımsızlık ilan edilmesini isteyip istemediğini soracağız” dedi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.