Slayt Gösterisi
Losev

80 bin bakkal kepenk indirdi!

Videoyu Aç 80 bin bakkal kepenk indirdi!
A
a

TESK Başkanı Palandöken, "Açılan zincir marketlerin de etkisiyle yedi yılda bakkal sayısı 240 binden 162 bine indi" dedi.

Türkiye esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bakkalların sayısının son 7 yılda 240 binden 162 bine gerilediğini belirterek, “Kuralsızlık nedeniyle hızla çoğalan ulusal marketler, çevresindeki yerel zincirleri ve bakkalları bitiriyor” uyarısı yaptı.

MARKETLER ÜÇE KATLANDI

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de ulusal zincir market sayısının 30 bine ulaştığını ve 7 yıl içinde bu sayının 44 bine çıkmasının beklendiğini belirterek, bu marketlerin sayısının her geçen gün arttığını, küçük esnafla birlikte yerel zincir marketlerinde yok olmaya başladığını aktardı.

Ulusal zincir marketlerin bir tek köylere girmediğine dikkati çeken Palandöken, 2010-2017 yılları arasında şube sayısı en az beş ve üzerinde olan market zincirlerinin toplam mağaza sayısının yüzde 178, ulusal zincirlerin toplam market sayısının da yüzde 285 arttığını ifade etti. Buna göre market sayısı üçe katlandı.

Palandöken, bakkalların sayısındaki düşüşle ilgili ise “Esnafın sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurması, dört bir yanını saran büyük marketlerle başa çıkması, düşük sermayesi ile mümkün değil. Bu noktada esnafın korunması gerek. Kuralsızca açılan bu marketler, tıpkı AVM’ler gibi esnafa büyük zarar veriyor ve tedbir alınması artık kaçınılmaz” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.