Losev

2015'te Bitlis'te Kaç Milletvekili Çıkaracak?

Videoyu Aç 2015'te Bitlis'te Kaç Milletvekili Çıkaracak?
A
a

2011 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde Bitlis 2 Ak Parti 1 BDP'ten olmak üzere 3 Milletvekili ile TBMM'de bulundu.

Yayınlanan YSK listesine göre 2015 genel milletvekili seçimlerde Bitlis TBMM'ye 3 milletvekili gönderecek.

YSK, seçim çevrelerini ve milletvekili sayısını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile hangi ilden ne kadar milletvekili seçileceği merak konusu olmuştu... 

İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI AÇIKLANDI
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda, Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 5. maddesinde, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 6 ay içinde tespit edilerek ilan edileceğinin öngörüldüğü hatırlatıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2014 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen 2014 yılı nüfus bilgilerinin YSK'ya gönderildiği, bu nüfus sayımı sonuçlarına göre, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının belirlendiği kaydedildi.

Kararda, yapılan tespit sonunda çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan illerin bir, çıkaracağı milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan illerin iki, 36 ve daha fazla olan illerin üç seçim çevresine bölündüğü belirtildi.

İLLERE GÖRE VEKİL SAYISI DEĞİŞTİ

Yapılan belirlemeye göre 32 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ankara ve 26 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İzmir 2, 88 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İstanbul ise 3 çevresine bölündü.
Milletvekillerinin illere göre dağılımı şöyle:



Bitlis'te 2015 Milletvekili Sayısı
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.