Losev

112 İstasyonu, İşgal Ettiği Binadan Çıkartıldı

Videoyu Aç 112 İstasyonu, İşgal Ettiği Binadan Çıkartıldı
A
a

Tatvan Sahil Mahallesinde belediyeye ait binayı işgal eden 112 istasyonu, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından boşaltıldı.

Yerine park yapılacak olan alanın belediye tarafından yıkım kararı çıkartılması sonucu iş makineleri ile yıkmak için gittiği binanın Sağlık Müdürlüğü tarafından işgal edildiğini görünce ne yapacağını şaşırdı. Belediye çalışanları resmi kayıtlarda boş görünen binanın yıkımı için harekete geçtiklerini belirttiler.
 
Gerginlik yaşanmadan olay yerine gelen Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, belediyeye tahsis edilen binada 112 ekibinin izinsiz kaldığını belirterek, tahliyeden sonra yıkıma başlayacaklarını söyledi.
 
Eski yapının yıkım kararı olduğunu kaydeden Menteş, şöyle konuştu;
 
“Buranın tahsisi belediyeye yapılmıştır. Eski yapı olduğu için yıkım kararı çıkartıldı. Burayı yıkıp tamamen yeşil alan olarak Tatvan’a kazandırmayı planlıyoruz. Resmi kayıtlarda boş olarak görünen ve Milli Emlak’tan belediyeye tahsis edilen eskiden de kaymakamlık konutu olan bu binanın çatı saclarının sökümüne başladık. Binanın tahliyesini yaparak yıkıma başlayacağız. 112 ekibinin burada kalması için hiçbir kurum ile protokolü yoktur. Hiçbir resmi kurum ile yazışmaları olmadan 6-7 aydır burada görev yapmışlar. Biz bu eski yapıyı yıkıp dolgu işlemlerini tamamlayarak yeşil alan yapacağız. Sağlık Müdürlüğü’nün 112 ekibi için yer arayışları devam ediyor. Onlar için yer tahsisi yapıldığında oraya taşınacaklar ve biz de yıkıma devam edeceğiz.”
 
Tatvan 112 ekibi ile birlikte yer arayışında olan Bitlis İl Sağlık Müdürü Erkan Aka Gündüz ise, açıklama yapmaktan kaçınarak, “112’yi yeni yerine taşıyacağız” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.