Losev

Yök Başkanı Gökhan Çetinsaya Bitlis'te

A
a

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecine destek amacıyla YÖK üyeleri olarak bölgeyi gezdiklerini söyledi.

Bitlis Eren Üniversitesi'nin 3. Kariyer Günleri etkinliklerine katılan YÖK Başkanı Çetinsaya, “Türkiye’nin her yanına gidiyoruz ama özellikle çözüm süreciyle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tüm şehirleri, tüm üniversiteleri ayrı ayrı ziyaret ediyoruz. Rektörlerimizle, öğretim üyelerimizle, öğrencilerimizle toplantılar yapıyoruz. Üniversiteler üzerine konuşuyoruz. Üniversitelilerimiz için ne yapabiliriz? Bu sorunları nasıl çözebiliriz? Çözüm sürecine üniversiteler olarak nasıl katkı verebiliriz? Çözüm sürecinin sonuçlarından üniversitelerimizi nasıl faydalandırabiliriz? Bunları istişare ediyoruz.” dedi.
 
Gittikleri şehirlerin önde gelenleriyle, eşraflarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Çetinsaya, “Bizim zaten gördüğümüz kadarıyla bu süreçle ilgili en ufak bir tereddüt yok. Hazır fırsat bulmuşken önemli bir konuyu konuşuyoruz. Ama şehirle üniversitenin bütünleşmesini nasıl ileri götürebiliriz? Üniversitemizi nasıl daha çok kalkındırabiliriz? Bu sayede Bitlis’imizi nasıl daha çok kalkındırabiliriz, diye kafa yormak isteriz. Ben inanıyorum ki bu ikili bir mekanizmadır. Üniversite ileri gittikçe şehir ileri gider, şehir ileri gittikçe üniversite ileri gider. Ülkemizde, bölgemizde yaşanan sorunlar nedeniyle bir tedirginlik var. Öğrenci akışlarında, öğretim üyesi akışlarında belki şehir, üniversite bütünleşmelerinde tedirginlikler olabiliyordu. Ama bu hayırlısıyla nihayete erdiğinde hiçbir mazeretin kalmayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’de 2 tür üniversitenin olduğunu ifade eden Çetinsaya, “Bizim 2 tür üniversitelerimiz var. 2006 öncesi kurulan ve belli bir aşama kaydetmiş üniversiteler bu üniversitelerimiz kontenjanları itibariyle belli bir doluluğa belli bir başarı seviyesine gelmiş üniversitelerdir. Birde 2006 sonrası kurulan yaklaşık 50 üniversitemiz var. Bitlis Eren Üniversitesi de bunlardan biridir. Bu üniversitelerimiz henüz 3, 5 yaşında ve 5- 6 bin öğrenciye sahipler. Dolayısıyla muazzam bir potansiyelleri var. İşte 2023 Türkiye’sindeki üniversiteler Bitlis Eren gibi üniversiteler olacaktır. Eğer bu potansiyelleri doğru kullanabilirsek kısa sürede çok yüksek yerlere gelebiliriz. Bu potansiyeli açığa çıkarabilecekken bazı hepimizin yaşadığı malum sorunlar vardır, problemler vardır. İşte inşallah çözüm süreciyle birlikte bu sorunlar hal olacaktır. Toplumsal barış ve sağduyu sağlandığı taktirde ben inanıyorum ki fiziki mevcut fiziki imkanlarla artık üniversitemizi daha da ileri götürme yolları önümüze açılacaktır.” diye konuştu.
 
“Bu güne kadar öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinde şehir ve üniversitenin kucaklaşmasında hep o bildiğimiz engeller oluştu.” diyen Gökhan Çetinsaya şöyle konuştu: “Ama bu gün itibariyle artık sürecin hayırlısıyla sonuçlanması itibariyle öğrenci akışkanlıkları yeniden artacaktır. Öğretim üyesi hareketliliği yeniden artacaktır. Şehir ve üniversitenin kucaklaşması da daha ilerleyecektir. Nitekim bütün Türkiye’de başarılı üniversite örneklerine baktığımızda mutlaka ve mutlaka şehir ve üniversitenin ilişkilerinin elzem olduğunu görüyoruz. Üniversiteler ilerledikçe şehir ilerliyor şehir ilerledikçe üniversite ilerliyor. İkisi el ele verip bütün kesimlerin desteğini aldıklarını taktirde hep birlikte büyüyeceğiz ve önemli başarılara imza atacağız. Ben herkesin üniversitelerin o önemli büyümelerinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Hep birlikte 2023 Türkiye’sini ve üniversitelerini el ele vererek yardımcı olalım.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.