Losev

Yarbay hakkında soruşturma açıldı

Videoyu Aç Yarbay hakkında soruşturma açıldı
A
a

Şırnak’ta jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın sözleri nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde bulunan Ayvalık Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın “Şu güne kadar çözüm diyenler neden şimdi savaş diyor?” şeklindeki sözleri nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı.
 
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Yarbay Alkan, “Bana Fethullahçı, Ergenekoncu, PKK’lı dediler. Hepsini Allah’a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?” dedi.
 
Yaptığı açıklamalardan dolayı Jandarma Genel Komutanlığı’nın hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını söyleyen Alkan, “Neye karar verirler bilemiyorum” dedi.
 
İçişleri Bakanı’ndan açıklama
 
Yarbay Alkan’ın açıklamalarını Hürriyet’e değerlendiren İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, “Kendisine şehit yakını gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak, üniformalı birinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil” dedi.
 
Bakan Öztürk Ankara dışında olduğu için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile görüşmediklerini, ancak hem jandarma teşkilatının hem İçişleri’nin yetkililerinin konuyu araştırdığını ifade etti.
 
Jandarma yetkilileri de Orgeneral Mendi Ankara’ya döndükten sonra konunun inceleneceği bilgisini paylaştılar.
 
Alkan ne demişti?
 
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde bulunan Ayvalık Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Ali Alkan’ın Osmanye’deki cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar ‘çözüm’ diyenler neden şimdi ‘sonuna kadar savaş’ diyor” demişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.