Losev

Vedat Demiröz: İşkur Tarafından Toplum Yararına Çalışanlara Müjde

A
a

Demiröz: İşkur tarafından Toplum Yararına Çalışanlar” yaz döneminde çalışmaya ara vermeyecekler.”

Ak Parti Bitlis Milletvekili Demiröz'den "İşkur tarafından Toplum Yararına Çalışanlara” müjdeli haber verdi ve yaz döneminde çalışmaya ara hiç ara vermeden devam edeceklerini dile getirdi.
 
 
İşkur tarfından Toplum yararına projesi kapsamında 2000 kişilik ödenek çıkartılmıştı. Bu kapsamda çalışan kişiler yaz aylarında ara verip sonbaharda tekrar kalan sürelerini tamamlamak üzere çalışmaya başlıyorlardı. En yoğun çalışılan dönemde işçilerin ara vermesi kurumları sıkıntıya sokuyordu. Bunun üzerine Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün girişimiyle bu işçilerin yaz döneminde kesinti yapmadan çalışmalarına devam etme kararı verildi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Demiröz: 
 
“TYÇP’ye göre işkur kanalıyla çalışan elemanlar yaz dönemi ara veriyor son baharda tekrar kalan sürelerini tamamlıyorlardı. İlimiz de kış mevsimi uzun sürüyor. Dolayısıyla kurumların verimli çalışabilme süresi de kısıtlı. Yazın bu işçilerçalışmaya ara verince kurumlarımızın hizmetlerinde aksamalar meydana geliyordu. Bu konuda gerek kurum amirlerinden gerek Belediye Başkanlarından gerekse işçilerden çok yoğun şikayetler geliyordu. Bunun üzerine Çalışma Bakanlık yetkilileriyle ve Çalışma Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde İşkur tarafından çaşlıştırılan TYÇP işçilerinin yaz aylarında kesinti yapılmadan çalışmalarına devam etme kararı aldırdık. Bu yıl hizmetler kesintiye uğramadan devam edecek. Hayırlı olsun.”dedi.
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.