Losev

Vali Çınar: Ortada koskoca bir enkaz var

Videoyu Aç Vali Çınar: Ortada koskoca bir enkaz var
A
a

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, birtakım konularda ve kurumlarda ciddi gevşekliklerin olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Birtakım konularda da ciddiyetsizlik olduğunu keşfettik. Buna kimsenin ne haddi ve ne de hakkı var" dedi.

Çınar, Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, işlerini daha iyi takip etmeleri konusunda kurum amirlerine uyarılarda bulundu.

"Birtakım iş ve işlemlerde gevşeklik gördüm. Ortada koskoca bir enkaz var" diyen Çınar, şöyle konuştu:

"Devletin çarçur olmuş 40 ile 50 milyon lirası var. Yapılan iş rezil, sorumlu ve suçlu yok. Böyle bir saçmalık ve rezillik olamaz. Bunu da bir örnek olarak söylüyorum. Kimseyi töhmet altında bırakmak için söylemiyorum. Ama ortada sıkıntılar var. İşlerimizde ahlak vizyonumuz olmalıdır. İşi ehil olana yaptıracağız. Fiyat ve nitelik olarak araştıracağız. İşin kaygısını gütmek gerekiyor. 2 aydır burada görev yapıyorum. Birtakım konularda ve kurumlarda ciddi gevşekliklerin olduğunu gözlemledik. Birtakım konularda da ciddiyetsizlik olduğunu keşfettik. Buna kimsenin ne haddi ve ne de hakkı var. Aldığımız görev ve sorumluluğu gereği gibi yapmak zorundayız. Gevşeterek, işin altına elimizi koymayarak, birilerine işleri havale ederek, nasılsa benim cebimden çıkmıyor gibi insanın şahsına ve karakterine uymayan tavırlar hiçbirimize yakışmaz."

Herkesin makamının gereğini ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorunda olduğunu vurgulayan Çınar, kurumlardaki doğru, kaliteli, ahlaklı ve vizyonel işleri il müdürlerinin sağlayacağını kaydetti.

"Emrimiz altındaki memur ve çalışanların işlerini kontrol etmek, onların daha iyi iş yapmalarını ve motivasyonu sağlamak, bunların da araştırmasını yapmak bizim işimizdir" diyen Çınar, şöyle devam etti:

"Herkes makamının gereğini yapmak zorundadır. Bütün işlerin peşine vali olarak ben düşemem. Kim nasıl yaptıysa araştırırım ve bir yanlış bulursam da tarzım değil, görevim gereği asla affetmem. Disiplin, soruşturma , savcılık ve tazminat gibi idari ve yasal her türlü işlemleri sonuna kadar götürürüm. Bunları birtakım iş ve işlemlerde gevşeklik gördüğüm için söylüyorum. İşini düzgün yapan adam benim için önemlidir."

Vali Çınar, 2015 yılındaki projelerin toplam değerinin 2 milyar 872 bin 519 lira olduğunu ve bu projeler için yatırım ödeneği olarak 244 milyon 307 bin lira ayrıldığını ifade etti.

Çınar, nakdi harcamanın 305 milyon 702 bin lira, yatırım oranının ise yüzde 125 olduğu belirtti.

Kurum amirlerinin yatırımlar hakkındaki sunumu sonrası toplantı sona erdi.

Toplantıya, yatırımcı bölge ve il müdürleri, Vali Yardımcısı Salih Altun, kaymakamlar, kurum amirleri ve belediye başkanları katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.