Losev

Süphanoğlu'na Genel Merkezden Veto

Videoyu Aç Süphanoğlu'na Genel Merkezden Veto
A
a

Bitlis İl Genel Meclis Başkanlığı görevindeyken Ak Parti Bitlis Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Adnan Süphanoğlu’nun adaylığı genel merkez tarafından veto edildi.

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun (MKYK) yayınlamış olduğu genelge, genel seçimlerde aday adayı olacak  belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olarak seçilmiş bulunanlara adaylık kapısını kapatmıştı.

AKP Genel Merkezi’nin son genelgesi, meclis üyeliğinden istifa ederek milletvekili aday adayı olanların önünü kesmişti. Genel Merkez, bu kişilerin temayül yoklamasına alınmadan eleneceğini açıkladı. Bu karara rağmen seçim çalışmalarına devam eden ve kendinden emin olan Süphanoğlu'na kötü haber gecikmedi.Ak Parti Genel Merkezi'nden veto yiyen Süphanoğlu temayül yoklamasında yer almayacak. Bütün kararlara rağmen Süphanoğlu hala aday adayı olduğunu iddia ediyor. Ak Parti İl Başkanlığı'ndan olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Bu durum aday adaylığı süreci başlamadan önce Ak Parti Genel Merkezi'nden şu şekilde açıklanmıştı; “15 Eylül 2014 tarihinde başlayan kongreler sürecinde seçilen il ve ilçe yöneticilerimizin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile 30 Mart 2014 yerel seçiminde seçilmiş belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olarak seçilmiş bulunan partimiz mensuplarının aday gösterilmemesi yönünde MKYK ve MYK’nın kararı bulunmaktadır. Bu konudaki kararımız daha önce de Parti Sözcümüz tarafından açıklanmış ve ilan edilmiştir. Bu görevlerdeki parti mensuplarımızdan ilan ettiğimiz karara rağmen adaylık başvurusu yapanlar ön elemede elenecek, temayül yoklamasında ve diğer belirleme süreçlerinde değerlendirilmeyeceklerdir.”

AK Parti Genel Merkezi’nin aldığı karar gereği eski il başkanları ve milletvekili olanlar temayül yoklamasına katılamıyor. Bu sebepten temayül yoklamasına mevcut Milletvekili Vedat Demiröz, eski dönem Milletvekili Cemal Taşar, eski İl Başkanı Fatih Kadirioğlu  katılmayacak.
 



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.