Losev

Soma'ya Yardıma Hazırız

Videoyu Aç Soma'ya Yardıma Hazırız
A
a

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağı faciası nedeniyle Kışanak, Kaya ve Çelik mesaj yayınladılar.

Kışanak Yardıma Hazırız

Kışanak, gece yarısı yayınladığı mesajla, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Mahsur kalanların biran önce kurtarılması için tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız" dedi.

Soma İlçesi'ndeki maden kazası ile ilgili BDP 'li Diyarbakır BüyükşehirBelediye Başkanı Gültan Kışanak ve Başkanvekili Fırat Anlı adına, geceyarısı yayınlanan mesajda, "Meydana gelen iş cinayetinde son bilgilere göre 17 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, pek çok yurttaşımız yaralı ve yüzlerle ifade edilen yurttaşımız da mahsur kalmıştır. Öncelikle yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Mahsur kalanların da bir an önce kurtarılması için tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz" denildi.

Van Belediyesi: Bu acıyı biliyoruz

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban'ın bugün kamuoyuna yapacağı basın açıklaması Soma'da yaşanan iş cinayeti nedeniyle iptal edildi. Eş Başkanlar, Van halkı adına bir mesaj yayınladı.

Eş Başkanlar yayınladıkları mesajda "Dün Soma'da yaşanan iş cinayetinde şuana kadar 201 emekçi hayatını kaybetmiş, maden ocağında halen 200'den fazla emekçinin olduğu belirtilmiştir. Bu katliamda hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara şifa, şuan maden ocağında mahsur kalan 200'den fazla emekçinin sağ-salim ailelerine kavuşmasını diliyoruz.

Yakın zamanda, deprem nedeniyle aynı acıları yaşamış bir kent olarak bu acıyı çok iyi biliyor ve Soma halkımızın acısını Van halkı olarak yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek istiyoruz. Kentte yaşayan halkımız adına Soma halkına taziyelerimizi bildiriyor, Van kenti olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz" ifadelerine yer verildi.

HDP bir haftalık yas ilan etti
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle HDP bir haftalık yas ilan etti.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, Soma'daki maden faciasıyla ilgili, tüm HDP örgütleri ile Kürdistan'daki belediye başkanlıklarına genelge gönderdi.

Soma'da yaşamını yitiren işçilerin ailelerine başsağlığının dilendiği genelgede, tüm müzikli etkinliklerin iptal edildiği belirtilerek, belediyelerden Soma halkıyla dayanışma içinde olunması istendi.

Çelik, "Başta büyükşehir belediye eş başkanlarımız olmak üzere Soma halkıyla dayanışma içerisinde olmak, belediye başkanı ile irtibat sağlayarak gerekli ekip ve teknik desteğin sağlanması, yapılması gereken temel görevimizdir. Yanı sıra 13-20 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki bir haftalık yas dikkate alınarak varsa her türlü müzikli etkinlik, konser ve eğlencenin iptal edilmesi, halklarımızla gerekli dayanışma ve ortaklaşmanın gereği olup, acıları paylaşma adına önemlidir" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.