Losev

Şengal 202 çete üyesi öldürüldü

Videoyu Aç Şengal 202 çete üyesi öldürüldü
A
a

Şengal'deki çatışmalara ilişkin açıklama yapan PKK Şengal Komutanlığı, 7 Eylül -7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 42 eylem ve çatışma sonucu 202 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

ANHA'nın geçtiği habere göre, PKK Şengal Komutanlığı, Şengal'deki çatışmaların bir aylık bilançosunu açıkladı.
 
7 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen eylem ve yaşanan çatışmalara ilişkin yapılan açıklamada, Şengal'de Êzidî halkına dönük katliam girişimlerine karşı PKK- YJA STAR ve Şengal Direniş Birlikleri'nin direnişinin sürdüğü belirtildi.
 
Çatışmaların son günlerde ağırlıkta Şengal'in etrafında bulunun Dîgure, Xanesor, GAbarê ve Barê köylerinde yoğunlaştığı belirtilen açıklamada, son bir ay içerisinde 42 eylem ve çatışmanın yaşandığı bilgisi verildi. Gerçekleşen eylem ve çatışmalar sonucu 202 çete üyesinin öldürüldüğü kaydedilen açıklamada en az 46 çete üyesinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada, çetelere ait onlarca askeri aracın imha edildiği veya darbelendiği, birçok askeri malzemeye de el konulduğu belirtilirken, onlarca eylem ve çatışmanın sonuçlarının ise netleşmediği vurgusu yapıldı. 
 
Açıklamada, çatışma ve eylemler sonucu Armanc Toprak, Ronî Avaşîn, Jiyanda Xelat, Dara Tolhildan ve Agir Kato isimli 5 PKK'li ile Aras Şengal, Azad Bacinî ve Egîd Barê isimli 3 Şengal Direniş Birlikleri savaşçısının da yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.