Losev

Rojava Eylemine Bıçaklı Saldırı

A
a

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Meclisi'nin Rojava'da silahlı çetelerin Kürtlere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek için yaptığı açıklamaya bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda, bir kişi yaralandı. 
 
HDK Ankara İl Meclisi üyelerinin, Rojava'da silahlı çetelerin Kürtlere yönelik gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek için Güven Park'ta yaptığı basın açıklamasının ardından dağılan kitleye, iki kişi bıçakla saldırdı. Kitlenin içine gelen sarı tişörtlü kişinin kitleye saldırdığını belirten BDP Ankara İl yöneticisi Gulan Çağın Kaleli, "Elinde bir bıçakla ben askerim. Kimi savunuyorsunuz" dediğini belirtti. HDK'liler tarafından alandan uzaklaştırılan saldırganların olduğunu belirten Kaleli, "Saldırgan daha sonra Kızılay Meydanı'nda bulanan trafik polisinin yanına gitti ve orada 20 dakikaya yakın bekledi. O sırada arkadaşlarımızla beraber yolun diğer tarafına geçtik. Polislerin yanında bulanan sarı tişörtlü bir kişi İsmail Çelebi adlı genç arkadaşımızı hedef gösterdi. Ve o saldırgan trafik ışıklarını hemen yanında arkadaşımıza bıçakla saldırdı. Arkadaşlarımız saldırganı uzaklaştırırken, orda bulanan polisler ise izledi. Saldırgan uzaklaştıktan sonra trafik polisi üç el havaya ateş etti" dedi. 
 
Saldırganın sivil polisler tarafından Çankaya Polis Karakolu'na götürüldüğünü ifade eden Kaleli, avukatlarının ise karakolu gittiğini belirtti. Bacağından, boynundan, karnından ve sırtından bıçak darbesi alan Çelebi'nin ise Ankara Numune Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldığı belirtildi. 
 
Çevredeki yurttaşlar ise polislere, "Neden olaya müdahale etmiyorsunuz " diye tepki gösterdikleri görüldü. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.