Losev

ODTÜ'de ağaçlar için çadır nöbeti

A
a

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan ve binin üzerindeki ağacın kesilmesine neden olacak olan yola karşı bir araya gelen ODTÜ'lü öğrenciler ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallesi sakinleri ağaçların kesileceği bölgeye çadır kurarak nöbet başlattı.

DTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan ve binin üzerindeki ağacın kesilmesine neden olacak olan yola karşı bir araya gelen ODTÜ'lü öğrenciler ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallesi sakinleri ağaçların kesileceği bölgeye çadır kurarak nöbet başlattı. Kamuoyunda "ODTÜ'den geçecek yol" olarak bilinen, ODTÜ arazisinin yanı sıra 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinin de tam ortasından geçecek olan yolun inşaatı ise devam ediyor. Daha önce şantiye mühürleme eylemi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan ODTÜ öğrencileri ve mahalle halkı bu kez inşaatın ODTÜ'ye doğru ilerlediği, ODTÜ A4 kapısına yakın bir yerde çadır kurdu. Çadırlarda "Kahrolsun bağzı yollar", "Mahalleme dokunma" ve "#diren ODTÜ ormanı" yazılı pankartlar taşıdı. 
 
Çadırların önünde yapılan açıklamada mahallelerinin ortasından geçmesi planlanan 8 şeritlik yolun Ankara'nın trafik sorununu çözmeyeceği gibi ODTÜ ormanında binin üzerinde ağacı katledeceğini ve 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerini yaşanmaz bir yer haline getireceğini dile getirdi. Açıklamada, iş makinelerine karşı nöbetin devam edeceği vurgulandı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.