Losev

Öcalan'ın Cezası Ev Hapsine Çevrilsin

Videoyu Aç Öcalan'ın Cezası Ev Hapsine Çevrilsin
A
a

Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, 'Çözüm Sürecinin' daha sağlıklı ve daha mantıklı ilerleyebilmesi açısından Abdullah Öcalan’ın cezasının ev hapsine çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de uzun yıllardır çok büyük acıların yaşandığını belirten Baro Başkanı Enis Gül, çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin daha sağlıklı ve daha mantıklı ilerleyebilmesi açısından Abdullah Öcalan’ın cezasının ev hapsine çevrilmesi gerektiğini savunan Baro Başkanı Gül, “Öcalan’ın cezasının oda hapsine çevrilmesini bekliyoruz. Çözüm sürecinin daha sağlıklı ve daha mantıklı ilerleyebilmesi açısından bence olmazsa olmaz bir şarttır. Bunun için de yasal değişiklik yapılıp bu ceza oda hapsine çevrilebilir. Bunun birçok örneği var. Bunun yanında daha öncesinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) bu yönde bir kararı var ve bu ihlal ediliyor biliyorsunuz. Belki çözüm sürecinde daha çok insiyatif alınır ve bu şekilde çözüm süreci çok hızlı ve daha sağlıklı yürümesinde söz sahibi olur. Eğer tüm bunlar olursa çözüm sürecinde şimdiye kadar çözülemeyen ve süreci tıkayan birçok sorun da ortadan kaldırılmış olur.” dedi.

“BARIŞ SÜRECİNİN İLERLEMESİ İÇİN GENEL AF ÇIKARILMASI GEREKİR”

Barış sürecinin akamete uğramaması ve girilen zorlu yolun barışla neticelenmesi için genel af çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Gül, “Barış süreci için köklü adımlar atılarak genel af çıkarılması gerekiyor, beklentimiz bu yönde. Genel af çıkarıldıktan sonra Kürtçe’nin önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz. Hasta tutsaklarla ilgili mevzuatın değiştirilip bu tutsakların serbest bırakılmasını bekliyoruz. Çözüm sürecinde atılması gereken adımların biran önce atılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

“ATANMIŞ VALİ DEĞİL, SEÇİLMİŞ VALİ İSTİYORUZ”

Yerel yönetimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Gün, “Artık atanmış vali değil, seçilmiş vali istiyoruz” diyerek yerinden yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini savundu. İli yönetecek olan valiyi halkın seçmesi gerektiğine dikkat çeken Gül şöyle konuştu: “Yerinden yönetimlerin güçlendirilmesi gerekiyor. Mesela Valilerimizi biz kendimiz seçmek istiyoruz. Atanmış olarak değil, yerinden yönetimle vali istiyoruz. Mahallelerin, köylerin hatta diğer şeylerle ilgili yasal değişikliklerin ve isim değişikliklerinin bizzat halka sorulmasını istiyoruz. Onların görüşü alınmasını istiyoruz.”


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.