Losev

Ocak ayında en az 125 iş cinayeti yaşandı

Videoyu Aç Ocak ayında en az 125 iş cinayeti yaşandı
A
a

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin hazırladığı Ocak ayı "İş Cinayetleri" raporuna göre, 2015 yılının Ocak ayında en az 125 işçi yaşamını yitirdi. Yine raporda, Ocak ayında 5 kadın işçi, 3 çocuk ve 6 göçmen işçi iş cinayetlerine kurban gittiği kayded

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, basın, emek-meslek örgütleri ve işçi yakınlarının bildirimleri doğrultusunda hazırladığı Ocak ayı "İş Cinayetleri" raporunu açıkladı.

Rapora göre, 2015 yılının Ocak ayında en az 125 işçi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren 125 emekçiden 115'inin işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden oluştuğu belirtilen raporda, 6'sının çiftçi ya da küçük toprak sahiplerinden ve 4'ünün de esnaflardan olmak üzere 10'u kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluştuğu kaydedildi. İnşaat, taşımacılık, tarım ve enerji işkollarında işçi ölümlerinin yoğunlaştığı ifade edilen rapora göre, Ocak ayında işçiler, en çok trafik, servis kazaları, düşme, ezilme, göçük ve diğer nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi. Ocak ayında 5 kadın işçi, 3 çocuk işçi ve 6 göçmen işçi iş cinayetlerine kurban gittiği tespit edilen raporda, iş cinayetlerinin en çok yaşandığı iller ise Antalya, İstanbul, Kocaeli, Adana, Antep Konya olarak belirlendi.

Meclis, yaptığı açıklamada işçilerin sendika seçme özgürlüğü, iş güvencesi sağlanması ve grevlerin değil, başta taşeronlaştırma olmak üzere her türlü güvencesiz çalıştırma biçiminin yasaklanmasını istedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.