Losev

Norşin'de 33 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Videoyu Aç Norşin'de 33 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı
A
a

Güroymak'ta (Norşin) 33 yıldır kan davalı olan Alpcanlar, Gündük, Sevinç ve Özkan aileleri, HDP ve DBP'nin girişimleri sonucu binlerce kişinin katıldığı törenle barıştırıldı.

Güroymak (Norşin) ilçesine bağlı Çallı (Pertuk) köyünde, 33 yıl önce Alpcanlar, Gündük, Sevinç ve Özkan aileleri arasında yaşanan ve 4 kişinin yaşamını yitirmesiyle başlayan kan davası, HDP, DBP ile Demokratik İslam Kongresi ve DTK Barış Komisyonu'nun girişimiyle sonlandırıldı.

Güroymak'ta bir düğün salonunda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı barış törenine, DBP ve HDP yöneticileri, HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Olan, Güroymak Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Emin Özkan da katıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan Güroymak Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Emin Özkan, 33 yıldır aynı köyde yaşayan aileler arasında süren husumetin büyük tahribatlar yarattığını söyledi. Ailelerin barış için büyük olgunluk gösterdiğini dile getiren Özkan, Kürt halkının husumet ve kavgaları bir kenara bırakarak, barış ve özgürlük yolunda birlik olması gerektiğinin altını çizdi. 
 
HDP Milletvekili Gaydalı ise bölgede aileler arasında süren husumetlerin onlarca, yüzlerce ailenin büyük tahribatlar yaşamasına neden olduğunu ifade etti. Bölgede yaşamın tüm alanlarında barışın ve huzurun inşası için özellikle HDP ve DBP'nin yürüttüğü aileler ve aşiretler arası barış arayışlarının her zaman barışla sonuçlandığını belirten Gaydalı, Güroymak'ta da uzun zamandır yürütülen barış arayışlarının sonuçlanmasının herkes açısından mutluluk verici olduğunu vurguladı. Gaydalı, barışta emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve kanaat önderlerine teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından aralarına husumet bulunan aile bireyleri el sıkışarak barıştı. Barış töreni okunan Kuran sonrası verilen yemekle son buldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.