Losev

Kan davası sanıklarına 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet

Videoyu Aç Kan davası sanıklarına 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet
A
a

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde 19 Eylül 2013’de 3’ü çocuk 5 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum’da görülen davada karar çıktı. 6’sı tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, 8 sanığa 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Olaydan tam iki yıl sonra, yargılanan 11 sanık hakkında karar verildi. Sanıklardan A.E’nin yaşının küçük olması nedeniyle kapalı görülen duruşmaya basın mensupları alınmadı. Polis ekipleri duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemi aldı.

8 sanığa 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet

Duruşmada son kez sanıklarla avukatlarına söz veren mahkeme heyeti, kararı açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Yaklaşık 20 dakikalık aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Abdulkadir (40), Mehmet Sıraç (35), Mehmet Masum (26), Diyaeddin (20) ve Abdulselam Erkan (29) ile tutuksuz yargılanan Ramazan (54), Hasan (45) ve Mehmet Emin Erkan’a (46) TCK’nın ‘Tasarlayarak kan gütme saikiyle çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiye öldürme’ suçlarından 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan tutuksuz sanıklar için de yakalama kararı çıkarıldı.

16 yaşındaki sanığa 5’er kez 24 yıl hapis

Tutuklu sanıklardan 16 yaşındaki A.E. (16) ise 5’er kez 24 yıl hapis ile cezalandırıldı. Tutuksuz sanıklardan Cevzat Dağ’a (38) 2 yıl hapis cezası verilirken, Mehmet Erkan (25) ise beraat etti.

Karar duruşmanın ardından ceza alan 6 sanık, geniş güvenlik önlemleri altında Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Ne olmuştu?

Mardin’de Erkan, Sürer ve İpek aileleri arasındaki kan davasında, E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ve yakınlarını ziyarete giden Emine İpek (27), çocukları Narin (10) ve Nizamettin İpek (7) ile Ayşe Sürer (38) ve oğlu Süleyman Fırat Sürer (4) silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. 19 Eylül 2013’de yaşanan olayın ardından açılan dava güvenlik gerekçesiyle Çorum’a alınmıştı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.