Losev

Hükümetin PKK'ye Öcalan'la görüşme şartı iddiası

Videoyu Aç Hükümetin PKK'ye Öcalan'la görüşme şartı iddiası
A
a

İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmeye ilişkin Hükümetin, PKK'ye silah bırakma şartını sunduğu iddia edildi.

5 Nisan 2015’ten bu yana kendisinden haber alınamayan, İmralı heyeti, ailesi ve avukatları dahil hiç kimseyle görüştürülmeyen PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşmeye ilişkin AKŞAM gazetesinde bir iddia ortaya atıldı.

Habere göre, gazeyete konuşan hükümet kaynaklarının, "PKK silah bırakana kadar İmralı'ya ziyarete izin verilmeyeceğini" söyledikleri ileri sürüldü.

Bilindiği üzere aralarında HDP milletvekilleri ve DBP'li belediye başkanlarının olduğu 50 kişi, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşün sağlanması için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlamıştı.

Türkiye'de 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi ardından Fetö'cü darbecilerin İmralı'da Öcalan'ı zehirleyerek öldürdükleri söylentileri çıkmış, hükümetin de tüm ısrarlara rağmen Öcalan'la görüşmelere izin vermemesi kuşkuların artmasını sağlamıştı.

Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kamuoyundaki yaygın iddialar üzerine 4 Temmuz tarihinde Abdullah Öcalan'ın güvenliği ve sağlığının yerinde olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan PKK Lideri Abdulalh Öcalan'a, Kurban Bayramı dolayısıyla kardeşi Mehmet Öcalan'la açık görüş izni verildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.