Losev

Hewlêr'de kaybolan 11 gençten haber alınamıyor

Videoyu Aç Hewlêr'de kaybolan 11 gençten haber alınamıyor
A
a

Hewlêr’in Hevalan semtinde ikamet eden 11 gençten 9 gündür haber alınamadığı bildirildi. Emniyet güçleri gençlerin Türkiye üzerinden Suriye’ye giderek radikal islamcı gruplara katıldığından şüpheleniyor.

BasNews’in haberine göre, kayıp gençlerden birinin kardeşi, 9 gündür abisinden haber alamadığını ve kaybolduğu gün emniyete başvurduklarını belirterek, "Emniyet güçleri tarafından gözlatına alınmış olabileceğini düşündük ama eğer Suriye’ye gittiyse kendisinden bir haber almak istiyoruz" diye konuştu.

Adının açıklanmasını istemeyen kişi, kaybolan gençlerin tamamının öğrenci olduğunu belirterek, "Arkadaş grubu olarak sürekli Îbrahîm Dizeyî Camii’ne giderlerdi. Hevalan’daki bu camiide dini derslere katıldıklarını duyduk" diye konuştu.
 
Kaybolan gençlere ilişkin bir açıklama yapan Hewlêr Emniyet Müdürlüğü Komiseri Tariq Nûrî, "11 gencimizin Hewlêr’den ayrıldığını düşünüyoruz. Birlikte Türkiye üzerinden Suriye’deki radikal islamcı gruplara katılmak için gittiklerinden şüpheleniyoruz" dedi.

Suriye’deki savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Kürdistan Bölgesi’nden çok sayıda genç bu ülkeye giderek çatışmalara katıldı. Emniyet kaynaklarına göre şimdiye kadar 30 Kürd genci Suriye’deki radikal grupların safında rejim güçleri ile girdikleri çatışmalarda hayatını kaybetti.

Hewlêr polisinin kayıp gençleri arama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : BasNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.