Losev

HDP'nin Seçim Otobüsüne Saldırı

Videoyu Aç HDP'nin Seçim Otobüsüne Saldırı
A
a

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, partisinin il teşkilatının açılışı için Aksaray’a geldi.

Açılış töreni öncesi parti binasının önünde seçim otobüsünden partililere seslenen Tuncel, “Biz Türkiye’ye kardeşlik getirmek için geldik” dedi. Sebahat Tuncel, konuşmasının ardından parti binasının açılış kurdelesini keserek, partililerle selamlaştı.

Tuncel, daha sonra binadan çıkarak seçim otobüsüne bindi. Otobüs hareket ettiği sırada bir grup otobüse saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalışırken, otobüs parti binası önünden ayrıldı.

Bu sırada olay yerine gelen MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Rıfkı Karabatak, yaşananların bir provokasyon olduğunu belirterek, bu ‘oyuna gelmeyin’ çağrısında bulundu. Daha sonra parti binasının olduğu cadde üzerinde toplanan bir grup, caddeye asılan HDP bayraklarının indirilmesini istedi. Polis ekipleri parti binasında bulunan HDP’lileri polis minibüslerine alarak binadan uzaklaştırdı.

HDP Aksaray İl Başkanlığı binasının açılış töreninin ardından seçim otobüsüne gerçekleştirilen taşlı ve sopalı saldırı sırasında 1 polis memuru, vücuduna isabet eden taş nedeniyle yaralandı. Yaralanan polis, ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı.

HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel ve beraberindeki heyetin seçim otobüsüyle olay yerinden uzaklaşmasının ardından polis, binaya yaklaşık 200 metre uzaklıkta önlemlem alıp sayıları artan kalabalığı parti binasına yaklaştırmadı.

Bu sırada HDP'li 2 kişi, polis nezaretinde parti binası önündeki bayraklarını indirdi. Saldırının ardından parti binasına sığınan HDP'liler, gruplar halinde polis eşliğinde bölgeden uzaklaştırıldı. Bekleyen kalabalıkta dağılmaya başlarken, polisin güvenlik önlemleri devam ediyor.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.