Losev

Duran Kalkan: AKP ateşkesi sona erdirdi

Videoyu Aç Duran Kalkan: AKP ateşkesi sona erdirdi
A
a

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, bu kritik süreç içerisinde yapılan PKK Yürütme Komitesi toplantısının sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, bu kritik süreç içerisinde yapılan PKK Yürütme Komitesi toplantısının sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan MED NÛÇE’de yayınlanan Politik Alan programında Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı.
 
Kalkan, 'Bir kere biz AKP’nin seçim sürecinden de yararlanarak yürüttüğü askeri faaliyetleri değerlendirdik. Özellikle Newroz ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın süreç karşıtı tutumuyla birlikte hareket ve halk olarak bir saldırı altındayız. Yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu ifade ediyoruz. Bu saldırıların seçim sürecinde ve seçim sonrasında giderek daha fazla yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Gözaltılar var. Neredeyse 2009’daki siyasi soykırım operasyonları yeniden başladı gibi. Bir de Genelkurmay’ın bizzat planlayıp yürüttüğü askeri operasyonlar var. Kuzey Kürdistan’ın hemen her alanında ciddi bir askeri hareketlilik var. Operasyonlar yapılıyor, provokatif girişimler var' dedi. 
 
'AKP ve Türk ordusu, ordu ve polis saldırılarıyla, askeri hareketlilikle ortada ateşkes bırakmadı' sözlerini kullanan Kalkan, '2013 Newrozu’nun hemen ertesi günü ilan ettiğimiz ateşkes konumu fiilen AKP tarafından, Türk Genelkurmayı tarafından ortadan kaldırılmıştır' diye konuştu. 
 
'ÇATIŞMA OLMUYORSA GERİLLA SAYESİNDE' 
 
'Kamuoyu bunu bilmeli ki, bugün fazla çatışmalar olmuyorsa bu, gerillanın tutumundan, ateşkese bağlılığından dolayıdır' sözlerini kullanan Kalkan, savaşı geliştirmek, körüklemek istemediklerini söyledi. 
 
Çatışmaları AKP'nin değil PKK'nin önlediğini kaydeden Kalkan, AKP'nin ateşkesi çoktan sona erdirdiğini belirtti. Bu durumun hep böyle gitmeyeceğini de kaydeden Kalkan, 'Yarın ne olur belli değil' sözlerini kullandı. 
 
'AKP'YE KARŞI TUTUM ALMAK GEREKİYOR' 
 
Ateşkesin iktidar tarafından sona erdirildiği ortamda AKP'ye karşı tutum alınması gerektiğini belirten Kalkan, 'Tüm Türkiye toplumunu, demokratik güçlerini ateşkese, çatışmasızlığa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yani AKP’ye karşı durulmalı, AKP’nin polis terörüne ve askeri operasyonlarına karşı durulmalı' dedi.  
 
‘AKP’DEN KURTULMAK İÇİN HDP DESTEKLENMELİ’
 
Kalkan şöyle devam etti: 
 
"Bu konuda somut bir tutuma ulaştık. AKP seçim için yapıyor. Seçimde AKP’yi başarısız kılmak için gerçekten demokrasi isteyen, gerçekten Kürt sorununun çözümünü isteyen, Türkiye’nin sorunlarının çözümlenmesi isteyen, AKP’den kurtulmak isteyen herkes AKP’yi başarısız kılacak bir tutumun sahibi olmalılar. Bu noktada da bunu ancak HDP’nin önleyeceği söyleniyor. Bizim de kanaatimiz odur. CHP ve MHP’nin yapacağı bir şey yok. Zaten AKP onları marjinalleştirdi. AKP, CHP ve MHP Kürt sorununda, milliyetçilikte birdirler. Aralarındaki farklılıklar temel sorunlarda yoktur. O nedenle bir ve bütünler. Tek alternatif güç kaldı, o da HDP’dir. HDP önemli bir blok da ortaya çıkardı. Gelişme de sağlıyor. Bu anlamda tutarlı demokratların, gerçek AKP karşıtlarının, Türkiye’de seçimle değişiklik olsun, demokrasi gelsin, diyenlerin AKP’den kurtulmak için HDP’yi desteklemeleri önemlidir." 
 
PKK KONGRE HAZIRLIKLARINI DURDURDU
 
Kongre çalışmalarını durdurma kararı aldıklarını söyleyen Kalkan, 'Kamuoyu şunu bilmeli: Tayyip Erdoğan ve AKP’nin demokratikleşme ve çözüm süreci karşıtı tutumu nedeniyle müzakere sürecini geliştirmeyen tavrı nedeniyle biz kongre yapma yönündeki önemli bir düzeye getirdiğimiz hazırlık çalışmalarını dondurmuş durumdayız. Bu durumda kongre olmaz, o tür tartışmalar, kararlar ortaya çıkmaz. Bu anlamda Önder Apo’nun yürüttüğü çalışmalara sonuna kadar bağlı kaldık, Kürt tarafı bir bütündü ve destekledik, hazırlıklı da olduk, ama bu AKP’nin tutumuyla ortadan kaldırılmış, yok edilmiştir' sözlerini kullandı.
 
‘PKK SALDIRILAR KARŞISINDA GÜÇLÜ VE HAZIRLIKLIDIR’
 
'Bizzat Tayyip Erdoğan’ın tutumu ve talimatları temelinde içine girdiği süreç Türkiye’yi yeni bir çatışmaya ve savaşa götüren süreçtir' diyen Kalkan, bu duruma boyun eğmelerinin mümkün olmadığını kaydetti. Gelişecek tüm saldırıları direnişle karşılayıp boşa çıkaracaklarının altını çizen Kalkan, 'Biz öyle zayıf bir konumda değiliz, saldırılar karşısında direnemeyecek bir durumda değiliz' dedi.
Kaynak : Evrensel.Net

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.