Losev

Dicle ve Özalp'ta tutuklama

Videoyu Aç Dicle ve Özalp'ta tutuklama
A
a

Dicle Belediye Eş Başkanı Abdulsamet Bilgin ile Belediye Fen İşleri çalışanı İlhami Güzel, “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Diyarbakır’ın Dicle Belediye Eşbaşkanı Abdulsamet Bilgin ile Belediye Fen İşleri’nde çalışan İlhami Güzel tutuklandı.

Bilgin ve Güzel polis tarafından dün gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen ve buradaki ifade işlemleri sona eren Bilgin ile Güzel, Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan Bilgin ve Güzel, “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne ifade veren Bilgin ile Güzel, “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Özalp Belediye Eş Başkanı da tutuklandı

Van’ın Özalp ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı ile Eş Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır tutuklandı.

Özalp Belediyesi Eş Başkanı ve yardımcısı tutuklandı

Özalp ilçesi Belediye Eşbaşkanı Handan Bağcı, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Okan Bayram ve Deremen Mahalle muhtarı Hasan Önsaçma, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Van’ın Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Handan Bağcı ve Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Okan Bayram savcılığın itirazı üzerine bir kez daha gözaltına alınarak, tutuklandı. Sabah saatlerinde belediyeye gelen polis, Bağcı ve Bayram’ı savcılığın mahkeme kararına yaptığı itiraz üzerine gözaltına aldı. Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır ise Atatürk Caddesi’nde polislerce gözaltına aldı.

İlçenin Aksorguç (Değirmen) Mahalle Muhtarı Hasan Önsaçma askerler tarafından gözaltına alındı. İlçe Adliyesi’ne getirilen Bağcı, Bayram ve yüzde 70 engelli raporu bulunan Hazır ile Önsaçma, daha sonra Van’a gönderildi. Van’da avukatların bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonrası kararı inceleyen Van 1. Sulh Ceza Mahkemesi, Bağcı, Bayram ve Önsaçma’yı “Görevli memura görevini kullandırtmama” iddiasıyla tutuklarken, Hazır’ı ise serbest bıraktı.

Tutuklanan Bağcı, Bayram ve Önsaçma, Van M Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Ne olmuştu?

Van’ın Özalp ilçesi Tepedam Mahallesi’nde 1 Ekim’de 2 PKK’linin ve 1 yurttaşın yaşamını yitirdiği yine 1 yurttaşın ise ağır yaralandığı asker saldırısı sorası köye gitmek isterken köy girişinde özel harekat timleri tarafından gözaltına alınan aralarında Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Handan Bağcı, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Okan Bayram, belediye meclis üyeleri Kasım Hazır’ında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 9 kişiden DBP İlçe Eşbaşkanı Yakup Almaç, Belediye Meclis Üyesi Fevzi Keleş, Hasan Ali Akbaş, M. Salih Tanır ve Y. E. (17) isimli çocuk “Örgüt adına suç işleme”, “Görevli memura mukavemet” ve “Mala zarar verme” iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Bağcı, Bayram ve Hazır ise serbest bırakılmıştı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.