Losev

Cizre'de Feci Kaza: 4 ölü

A
a

Cizre ilçesinde mermer yüklü kamyonun freninin boşalmasıyla meydana gelen zincirleme kazada 4 yurttaş yaşamını yitirirken, 9 yurttaş ise ağır yaralandı.

Dün akşam İdil istikametinden Cizre ilçesine doğru seyir halinde olan mermer yüklü kamyon Cizre girişindeki İdil Caddesi'nde dik eğimli inişten yoluna devam ettiği sırada freni boşaldı. Freni boşalan Resul Taş kontrolündeki 73 SP 811 plakalı mermer yüklü kamyon 5 araca çarparak durabildi. Önüne kattığı araçları metrelerce sürükleyen kamyonun altında kalan ve içerisinde 4 kişinin olduğu bir otomobil adeta hurda yığınına dönerken, kamyonun çarptığı diğer araçlar da kaldırımlara savruldu. 
 
Kazanın ardından yurttaşlar ve olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçlarda sıkışanları çıkarabilmek için yoğun çaba harcadı. Sağlık ekiplerinin geç geldiği olay yerinde İdris Külter (37) isimli yurttaş yaşamını yitirirken, yaralılar ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazada yaralanan kamyon sürücüsü Resul Taş (48), Selim Bilen (33), Süleyman Oran (27), Vesile Külter (33), Kumri Kanık (58), Heybet Kanık (57), Ziver Özen (28), Sadık Yalçın (25), Cemal Bozkurt (34) ve Bedri Direkçi (28) hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan kamyon sürücüsü Resul Taş (48) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirirken, hastanede tedavi altına alınan Vesile Külter (33) ve Özgür Tekel'in de yaşamını yitirdiği bildirildi. 
 
Diğer yaralıların tedavileri çevre hastanelerde devam ediyor. Önceki yıllarda benzer kazaların meydana geldiği İdil Caddesi'nde bu güne dek 20'nin üzerinde kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.