Losev

Ceylanpınar'da 5 Yurttaş Yaralandı

A
a

Serêkaniyê'de YPG güçleri ile El-Nusra çetecileri arasında yaşanan çatışmalarda çetecilerin olduğu bölgeden Ceylanpınar tarafına gelen kurşunlar yüzünden biri ağır olmak üzere 5 yurttaş yaralandı.

El Nusra çetecilerinin YPG'nin kontrolündeki Serêkaniyê kentine sabah saat 04.00 sıralarında sınır kapısına tank ve havan saldırısı gerçekleştirdi. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ederken, çetecilerin sınır kapısı çevresinden püskürtüldüğü ve çatışmaların sıkıştıkları Es Rerneccar ve Til Xelef de devam ettiği görüldü. Yaşanan çatışma sırasında çetecilerin bulundukları alandan Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine doğru sayısız kurşun geldi. Basın mensuplarının da yer aldığı Öğretmen Evi'nde çatışmaları izleyen yurttaşlardan Aslan Ege isimli yurttaş sırtından aldığı kurşun sonucu yaralandı. Durumu ağır olan Ege'nin Urfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Yine çetecilerin kurşunlarının isabet ettiği eski PTT Caddesi'ndeki bir iş yerinde çalışan Ahmet Akkurt isimli yurttaş da ayağından yaralandı. Yaralanan Akkurt, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Ağır silahların kullanıldığı ve giderek şiddetlenen çatışmalarda Ceylanpınar ilçesine gelen kurşunlardan İnkilap Mahallesi'nde ikamet eden 70 yaşındaki Fatma Alagöz, Yenişehir Mahallesi'nde ikamet eden Medine Alagöz ve İlçe Kaymakamlığı'na yakın ikamet eden 35 yaşındaki Veysi Bayram adlı yurttaşlar da evlerinde oturdukları esnada Serêkaniyê tarafından gelen kurşunlarla yaralandı. Yaralı yurttaşlar Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Aynı zamanda çarşı merkezine de düşen iki roket mermisinin patlamadığı belirtildi. 
 
Çatışmalar şiddetlenerek devam ederken, yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, sınır kapısına saldıran çeteci El-Nusra üyelerinden 30'unun yaşamını yitirdiği de gelen bilgiler arasında. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.