Losev

Çavuşoğlu: İslamofobi terörü tetikliyor

Videoyu Aç Çavuşoğlu: İslamofobi terörü tetikliyor
A
a

Mizah dergisi Charlie Hebdo’ya Paris’te düzenlenen ve genel yayın yönetmeni dahil 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İslamofobi ve ırkçılık terörü tetikliyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 7. Büyükelçiler Konferansı’n  gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Fransa’da haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili bir soru üzerine Türkiye’nin terörün her türlüsüne karşı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Terörün her türlüsünü nefretle kınıyoruz, hangi dilden, hangi ırktan, hangi bölgeden gelirse gelsin, sebebi ve amacı ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşıyız ve terörle mutlaka mücadele edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Kapsamlı bir strateji yok, hedef yok. Bugün Avrupa’yı özelikle tehdit eden başka bir unsur ise artarak devam eden İslamofobi ve ırkçılıktır. Bu terörü tetikliyor. İnsanların inanç özgürlüklerine saygı duymak gerekiyor. Herkesin inancına dinine kültürüne saygı duymak gerekiyor. İslamafobiyle mücadele etmek gerekiyor.

“Yabancı savaşçıların birçoğu, gördüğü ayrımcılık nedeniyle savaşmaya gittiğini söylüyor. İslam’la terörü ilişkilendirmek doğru değil. Başka dinlerde de terör var. Fransa Dışişleri Bakanı’yla telefonda görüşeceğiz, kendisi toplantıda olduğu için henüz gerçekleştiremedik. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız da muhataplarını arayacaktır.”

Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.