Losev

Bitlis'te Fıstık Üretimi Yapılacak

Videoyu Aç Bitlis'te Fıstık Üretimi Yapılacak
A
a

Bitlis'te yabani olarak yetişen menengiç ağaçları, yapılacak aşılama yöntemiyle fıstık ağacına dönüştürülecek.

Bitlis'te yabani olarak yetişen menengiç ağaçları, yapılacak aşılama yöntemiyle fıstık ağacına dönüştürülecek. Bitlis, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, hedeflerinin 5 yıl içinde 2 milyon TL'lik gelir elde etmek olduğunu söyledi.

Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Siirt Fıstık Yetiştiricileri Birliği'nin ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında Bitlis Merkez ve Mutki ile Hizan İlçesi'nde yetişen yaklaşık 1 milyon menengiç ağacı aşılanarak fıstık üretilecek. Saha çalışmalarına başladıklarını ve bu ayın ortalarında aşılamalara başlayacaklarını belirten Bitlis, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, 5 yıl içinde bölgedeki fıstık üreticileri arasında yer almak istediklerini söyledi. Bitlis'in fıstık yetiştiriciliğine uygun olduğunu anlatan Korkmaz, şöyle dedi:

"Ekonomik değeri yüksek böyle bir meyvenin yabani formları bizimde bölgemizde yaygın olarak yetişmektedir. İl ve ilçe müdürlüklerimizin bölgede yaptığı çalışmalar neticesinde 1 milyona yakın menengiç ağacı tespit ettik. Bizim için ekonomik değeri olan toplu alanlarda aşılamalara başlayacağız. Aşılamalarla birlikte bölgedeki çiftçilerimize yetiştiricilik konusunda ciddi eğitimler verilecek. Bölgede ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyelin ıslah edilerek, çiftçilerimize gelir getirmesini hedefliyoruz."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.