Losev

Bitlis'te Dünya Çevre Günü Kutlandı

Videoyu Aç Bitlis'te Dünya Çevre Günü Kutlandı
A
a

Bitlis'te, Çevere Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bitlis Belediyesi Ve Bitlis Katı Atık Birliği'nce (Bika) Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Çerçevesinde "Çevre Bilinci" Yürüyüşü Yapılarak, Çevredeki Çöpler Toplandı.

Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bitlis Belediyesi ve Bitlis Katı Atık Birliği'nce (BİKA), Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde "Çevre Bilinci" yürüyüşü yapılarak çevredeki çöpler toplandı.
100. Yıl İlköğretim Okulu önünde bir araya gelen öğrenciler, pankartlarla Cumhuriyet Caddesi boyunca Gök Meydanı'na kadar yürüdüler. Yürüyüşte Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Eş Başkanı Nevin Daşdemir ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hakan Gür, öğrencilerle ellerine aldıkları çöp poşetleriyle cadde üzerindeki çöpleri topladı. Gök Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Olan, en büyük temizliğin kirletmemek olduğunu söyledi. Temiz bir çevre ve ekolojik bir toplum oluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Olan, "Bundan sonraki süreçte de bu çalışmaları daha yoğunlaştıracağız. Ramazan ayına girmeden önce daha temiz bir Bitlis oluşturacağız" dedi.
Belediye Eş Başkanı Daşdemir ise, kurum olarak bugünden sonra kentte temizlik kampanyası başlatacaklarını belirtti. Öğrencilerin çevre gününde duyarlılık göstererek etkinliğe yoğun katılım göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini bildiren Daşdemir, "Her bir birey bu yönlü sorumluluk gösterirse, ben inanıyorum ki çok temiz bir Bitlis oluşturmak mucize olmayacaktır" diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gür de, kentte çevre bilincini oluşturmak için başlattıkları çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Son iki yıldır hava kirliliği noktasında Bitlis'in sınır değerlerin altında bir değerde olduğunu belirten Gür, Bitlis halkının çevre bilincine duyarlı olduğunu kaydetti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.