Losev

Bitlis'te 3 Kişilik Kontra Birimi Dolaşıyor

A
a

Bitlis’te 3 kişilik kontra timinin gerilla kıyafetiyle dolaştığı ve kimlik kontrolü yaptığı bildirildi. Yöre halkı uygulamalardan rahatsız.

Geçtiğimiz gün Bitlis’in Hevrîs (Bölükyazı) köyünde çobanlık yapan bir kişinin kaçırılmaya çalışılmasının ardından görülen 3 kişilik kontra timi dün de Geliyê Şêx Ciman bölgesindeki Zeviya Sor köyünde görüldü.
 
Görgü tanıklarının ifadesine göre olay dün saat 18.30-19.00 aralarında gerçekleşti. Siirt’in Baykan ilçesinde Ramazan alışverişini yapan aralarında kadınların da bulunduğu 15 kişiyi taşıyan minibüs Baykan’ı 10 kilometre geçtikten sonra eli silahlı 3 kişi tarafından durduruldu. Bölgede kullanılan Kürtçe ile konuşan ve yüzleri açık olan silahlı 3 kişi, aracı durdurduktan sonra araç içindeki erkekleri indirerek kimlik araması yaptılar. Kimlik aramasının ardından araçtan indirilen 9  erkek yolcu, eli silahlı ve gerilla kıyafetli 3 kişi tarafından aracın bulunduğu yerden 100 metre ileriye ormanın içine doğru götürüldü.

Götürüldükleri ormanlık alan içerisinde kendilerine nereden geldikleri, ne aldıkları gibi sorular soran 3 kişinin sebepsiz yere kendilerini dövmeye başladığını söyleyen olaya şahit olan bir kişi; gelenlerin kesinlikle gerilla olmadığını söyledi. Daha önce de gerilla ile karşılaştıklarını ancak ne konuşmalarının ne tavırlarının gerillalarla ilgisi olmadığını belirtti.

Tanık söz konusu 3 kişinin kendilerine bir şey söylemeden olay yerinden uzaklaştığını söyledi.
Kaynak : ANF

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.