Losev

Beytüşşebap’ta ambulansa ateş açıldı

Videoyu Aç Beytüşşebap’ta ambulansa ateş açıldı
A
a

Beytüşşebap’ta askerler tarafından atılan havan toplarının Setkar köyüne bir eve düşmesi sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken, saldırıda yaralananları almak için ilçeye giden ambulansa açılan ateş sonucu ambulans şoförü Şeyhmus Dursun hayatını kaybetti.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde askerlerle PKK’liler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

4 Sivil hayatını kaybetti

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, çatışmaların devam ettiği ilçede, askerlerin attığı 4 havan topunun isabet ettiği Setkar köyünde Ahmet Temel, oğlu Behçet Temel ve akrabaları olan Alya Temel yaşamını yitirdi, Fevzi Temel ve Ahmet Temel’in oğlu Hasan Temel ise ağır yaralandı.

Yaralı ve yaşamını yitirenlerin cenazelerinin Uludere ve Şırnak’taki hastanelere götürülmek üzere yola çıkarıldığı belirtildi.

Öte yandan Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilecek yaralılar için hastane önünde bekleyen gazetecilerin olay yerine gelen Özel Harekât polisleri tarafından tartaklanarak hastane önünden uzaklaştırıldığı, polislerin gazetecileri bölgeden uzaklaştırırken havaya ateş açtığı da belirtildi.

Ambulansa ateş açıldı

Top atışlarının ardından ilçeye zırhlı araçlarla giren askerler çarşı merkezinde bulunan tüm dükkanlara ateş açıldığı 20’ye yakın dükkanın hasar gördüğü, 4 dükkanın ise kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

Öte yandan zırhlı araçlardan belediye, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binalarına ateş açıldı, açılan ateşte 2 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıda yaralananları almak için ilçeye giden ambulansa da asker ve polisler tarafından ateş açılması sonucu ambulans şoförü Şeyhmus Dursun’un hayatını kaybettiği belirtildi.

Polis ve askerlerin elektrik trafo ve direklerine açtığı ateş sonucunda ilçede elektriklerin de kesildiği belirtildi.

HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü ve Aycan İrmez de ilçeye giderek incelemelere başladı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’liler tarafından karakollara düzenlenen saldırılarda iki asker hayatını kaybetmiş, 8 asker ve bir geçici köy korucusu da yaralanmıştı.

Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.