Losev

Berkin Elvan İlk Değil

Videoyu Aç Berkin Elvan İlk Değil
A
a

Berkin Elvan’ın yanı sıra Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Enes Ata, Mehmet Aytun ve Roboskili 17 çocuk güvenlik güçlerince öldürüldü. Ancak hesapları sorulmadı.

Gezi protestoları döneminde ekmek almak için evden çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan, yaşama tutunma mücadelesini 269. günde kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın katili tespit bile edilmedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “destan yazdılar” diyerek polisin sırtını sıvazladığı bu tablo, diğer çocuk katilleri için de sergilenmişti. İnsan hakları dernekleri, barolar ve diğer kitle örgütleri 2008’den bu yana ağırlıkla Kürt coğrafyasında olmak üzere, kolluk güçleri tarafından katledilen çocuk sayısının 580’lere dayandığını rapor ediyor. Bunların 100’den fazlası ise AKP döneminde oldu.
 
UÇAKLA, SİLAHLA...
 
Hükümet Berkin Elvan örneğinde olduğu gibi, kolluğun savaş uçaklarından attığı bombalarla, ateşli silahlarla veya gaz fişekleriyle öldürdüğü hiçbir çocuk için görevini yapmadı. Takipsizlik, görevsizlik kararlarıyla birçok kez faili meçhul dosyalar arasına alınan, kamuoyu baskısıyla açılan davalarda ise cezasız bırakılan katillerin öldürdüğü çocuklar arasında 16 aylık bebek de yer aldı, 9- 10 yaşındaki çocuklar da.
 
Mehmet Aytun, gaz fişeğiyle öldürüldüğünde 18 aylık, Abdullah Duran evlerinin balkonundan dışarıyı izlerken, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiğinde 9 yaşındaydı. Diyarbakır’daki bir cenaze töreninde plastik mermiyle yaşamdan koparılan Enes Ata ise 7 yanışa henüz girmişti
 
CEYLAN, UĞUR, MAZİYE
 
Üç kurşunla öldürülen Hakan Uluç 10 yaşındaydı. Bir polis panzerinin ezdiği Maziye Aslan’ın yaşı da daha sekizdi. Kamuoyunda dikkatle izlenen örnekler de yaşandı. Bunlardan biri 12 yaşındaki Uğur Kaymaz idi. Babasıyla birlike evinin önünde silahlarla taranarak öldürülmüştü. Bedeninden 13 kurşun çıkarılan Uğur, devlete göre terörist idi ve kollukla çatışmaya girmişti. Devletçi refleks, yargıda da tekrarlanmış ve güç bela yargılanan görevliler cezasızlıkla ödüllendirilmişti. Aynı şekilde Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde kışladan atılan havan mermisi ile bedeni paramparça edilen Ceylan Önkol’un öldürülmesiyle ilgili soruşturma da iğdiş edildi. Vahim olaylardan biri de 29 aralık 2011 tarihinde Roboski Köyü’nde hem de savaş uçaklarıyla yapılmıştı. Uçakların bombalamasıyla öldürülenlerden 17’si daha 18 yaşının altındaydı. Roboski’de de çocukların ölümünden sorumlu olan komutan ve siyasiler cezasız bırakıldı. (Adnan Keskin - Taraf)



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.