Losev

Barış Anneleri Diyarbakır Valiliği Önünde Oturma Eylemi Başlattı

Videoyu Aç Barış Anneleri Diyarbakır Valiliği Önünde Oturma Eylemi Başlattı
A
a

Çocukları PKK'ye katılan Barış Anneleri, Diyarbakır Valiliği önünde süresiz oturma eylemi başlattı.

Barış Anneleri Meclisi'ne bağlı PKK'li anneler, Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Park'ta süresiz oturma eylemi başlattı. Eyle için Valilik önüne gelen Barış Anneleri, "Ey Başbakan dağdaki ve cezaevlerindeki çocuklarımıza kavuşmamız için yasa çıkart" ile "Barış gelsin çocuklarımız eve dönsün" pankartları açtı. Ardından da oturma eylemlerini başlatan anneler, AKP hükümetini diyalog süreci konusunda samimi olmaya çağırdı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı diyalog süreci başta olmak üzere Kürt sorununun çözümü konusunda yasal ve anayasal düzenlemeler için bir an önce adımların atılmasını isteyen anneler, eylemlerinde kararlı olduklarını vurguladı.
 
'Devletin politikalarına kanmasınlar'

 
Devletten kalıcı bir barışın sağlanması ve cezaevlerindeki çocuklarının bir an önce bırakılmasını isteyen Barış Anneleri'nden Şehrizade Anar, geçtiğimiz aylardan bu yana çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğu iddiasıyla oturma eylemi yapan diğer annelere de "Devletin politikalarına kanmayın" diyerek seslendi.
 
'İnkar politikalarından kaynaklı dağa gidiyorlar'
 
"Eğer devler samimi bir adım atmış olsaydı çocuklarımız şimdiye kadar dağa gitmezlerdi" diyen Anar, devletin inkar politikalarına karşı çocuklarının dağı tercih ettiklerini dile getirerek, çocukların neden dağı tercih ettiklerini hiç kimsenin sorgulamadığını ifade etti.
 
Öte yandan annelerin bulunduğu alana gelen çok sayıda polis, eylem yapan annelerin kimliklerini alarak GBT kontrolünden geçirdi. Yine annelerden dağda bulunan çocukları hakkında bilgi alınmaya çalışılıyor.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.