Losev

Atatürk Havalimanı’nda bombalı saldırı: 28 kişi hayatını kaybetti

Videoyu Aç Atatürk Havalimanı’nda bombalı saldırı: 28 kişi hayatını kaybetti
A
a

İstanbul’da Atatürk Havlimanı’nda art arda patlamalar meydana geldi. İstanbul Valisi Şahin 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 60’a yakın kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Atatürk Havalanı’nda saat 22.00 sıralarında patlama meydana geldi.

Vali Şahin: 28 kişi hayatını kaybetti

Patlamayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıların 3 canlı bomba tarafından yapıldığını söyledi.

Vali Şahin, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Görgü tanıkları anlattı

atatürk havalimanıTürk Hava Yolları’nda (THY) yer hostesi olarak çalışan ve saldırıda ayağı kırılan Buket Karademir, kontrolü geçtikten sonra patlama olduğunu belirterek, “Öncesinde çatışma otoparkta çıktı. Arkadaşlarımın hepsinin yerde sürüklendiğini gördüm.” dedi.

Kandemir, “X-Ray cihazının dışındaydık ama olay içeride oldu. Kontrolü geçtikten sonra patlama yaşandı. Öncesinde çatışma otoparkta çıktı. Arkadaşlarımın hepsinin yerde sürüklendiğini gördüm. Çok korkunç bir patlamaydı. Ayağım kırık, alçıya alındı” diye konuştu.

Havaalanından BBC Türkçe’ye konuşan bir başka görgü tanığı Deniz Ayanoğlu da, Dış Hatlar Geliş bölümünü patlama sonrası gördüğünü ve çok sayıda ceset olduğunu söyledi.

Havaalanında elektrik teknikeri olarak çalışan Ayanoğlu şunları anlattı:

“Ben İç Hatlar Geliş katındaydım, dışarı doğru bakıyordum. Patlama oldu, camlar sarsıldı. Dışarı doğru bakıyordum. Herkes Dış Hatlara doğru koşturmaya başladı. Bacağından yaralı bir güvenlik görevlisi gördüm, hemen ona tampon yaptılar.”

“Ben saldırı anını değil, patlama sonra alanı gördüm. Şok olduk. Dış Hatların gelişinde silahlı çatışma oldu. Dış Hatlar yolcu çıkışında, bagaj alım karuselinin orada patlama olmuş. Karuselden çıktığı alanda silahını çekip ateş ediyor.”

Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama

Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

Yaralıların durumuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı ise, patlama sonrasında toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiğini, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiğini bildirdi.

Bakanlık ayrıca İstanbul’da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.


Kriz masası 

Patlama ile ilgili Başbakanlık’ta kriz masası oluşturuldu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği talimat üzerine Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde yaşanan patlamayla ilgili Başbakanlık’ta kriz masası oluşturulduğu ifade edildi.

Saray’da toplantı

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki saldırıyla ilgili Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplantı yaptı.

Yayın yasağı getirildi

Saat 23.00’te Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Facebook, ‘güvenlik butonu’nu devreye soktu

Sosyal paylaşım platformu Facebook ise, saldırı sırasında İstanbul’da bulunan kullanıcıların güvende olduklarını bildirebilecekleri güvenlik butonunu devreye soktu.

Havalimanı saat 20.00’ye kadar kapatıldı

Saldırının ardından önce sabah 05.00’e kadar durdurulan uçuşlarla ilgili yasak uzatıldı; Atatürk Havalimanı’na saat 20.00’ye kadar sefer yapılmayacak.

NOTAM olarak adlandırılan Notice To Air Man – Havacılara Bilgi Notu’nda bu bilgi tüm dünya ile paylaşıldı.

Güvenlik önlemlerinin alınması ve arkasından terminal binasının işleyişinin sağlanması sonrasında uçuşların tekrar başlatılması planlanıyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.