Losev

Ahlat'ta Berat Kandili Kutlandı

A
a

Ahlat ilçesinde Berat Kandili coşkuyla idrak edilirken, Sakal-ı Şerif ziyareti ise yoğun ilgi gördü.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili'nde Ahlat’taki vatandaşlar camileri doldurdu. Kandil dolayısıyla Ahlat’taki camilerde mevlit programı düzenlendi. 
 
Ulu Cami’de düzenlenen kandil programında mevlit okunarak, tespih namazı kılındı. Halkın ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif ise yoğun ilgi gördü. Erkek ve bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda, Ahlat Eğitim Derneği (AHED) tarafından kandil simidi ve çay ikram edildi.

Düzenlenen program hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, “Bu feyizli ve bereketli geceyi, Müslüman kardeşlerimizle camide omuz omuza namaz kılarak, dua ederek geçirdik. Her ne kadar bu gece ile ilgili özel bir ibadet yoksa da Hz. Peygamberin (S.A.V) bu geceye önem vererek 'gecesini ibadetle geçirin, gündüzünü de oruç tutun' emrine binaen bizde bu gecede camilerimizde Kur'an-ı Kerim okutarak, mevlit programları icra ettik ve tespih namazı kıldık. Ayrıca Ulu Cami’de Sakal-ı Şerifi ziyarete açtık. Bu seneki programa katılım bizleri sevindirdi” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.