Losev

13 Yaşındaki Berkay Bitlis Zabıtasından Dayak Yedi

Videoyu Aç 13 Yaşındaki Berkay Bitlis Zabıtasından Dayak Yedi
A
a

Bitlis Belediyesi zabıtaları, halde taşımacılık yapan 13 yaşındaki çocuğu sokak ortasında feci şekilde dövdü.

Bitlis Çarşısında meydana gelen olayda, Bitlis’in sevilen simalarından “İ Love You” lakaplı 13 yaşındaki Berkay Bilbay işportada sebze satarken Bitlis Belediyesinde çalışan zabıtalarca feci şekilde dövüldü. 

Çevreden gelen esnaflar ve vatandaşların zabıtaların üzerine yürümesi sayesinde olay yerinden kaçan zabıtların elinden kurtulan “I Love You” lakaplı Berkay Bilbay, olay yerine gelen polisler tarafından alınarak Çocuk Şubesine götürüldü. İlk ifadesinin ardından önce hastaneye sonra da annesinin şikayetçi olması nedeniyle avukatları eşliğinde Adliye’de ifade veren 13 yaşındaki küçük çocuk zabıtaların kendisini neden dövdüklerine anlam veremediğini söyledi. Babasının 5 yıl hapis cezası alması nedeniyle 2 yıldır okula gitmeyerek aile bütçesine katkıda bulunduğunu söyleyen Berkay Bilbay,” Babam cezaevinde olduğu için kardeşlerimle birlikte Bitlis Hal Binasında günlük işler yapıyorum. Günlük 5-7 lira kazanıyorum. Benim dışımda birçok insan da bu işi yapıyor ama zabıtanın neden beni dövdüğünü bilmiyorum. Çevreden yetişenler olmasaydı çok daha fazla döverlerdi beni. Çevredekiler sinirlenince zabıtalar beni bırakıp kaçtılar.”dedi.
Berkay Bilbay’ın annesi Zübeyde Bilbay ise çocuklarının yetim olduğu için dövüldüğüne inandığını söyleyerek zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek zorunda oldukları için çocukların aile bütçesine katkıda bulunduklarını söyledi. 

Çocuklarının eve getirdiği günlük 5-7 lira ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirten anne,”Eşyasız, her kış ve yağışta toprak damı akan televizyonsuz bir evde yaşıyorum. Tüm bu zorluklara karşın bir de çocuğumun Bitlis Belediyesi zabıtaları tarafından dövülmesi çok zoruma gidiyor. Çocuğumu dövenlerin cezasını çekmesini istiyorum.”dedi.

 
Kaynak : Denge Bitlis: http://www.dengebitlis.com/bitlis/i-love-you-bitlis-zabitasindan-dayak-yedi-h317.html

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.