Losev

112'nin En Büyük Sorunu Gereksiz Çağrılar

Videoyu Aç 112'nin En Büyük Sorunu Gereksiz Çağrılar
A
a

Ahlat 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Sorumlusu Fatih Kurt, 112 Acil Servis’te zamanla yarışlarında en büyük engellerinin gereksiz çağrı olduğunu ifade ederek, 112′de bazen saniyelerin dahi hayat kurtardığını söyledi.

Fatih Kurt, gereksiz çağrıların meşguliyetinden dolayı çoğu zaman gerçek hastaların ulaşamadığını belirterek, hayati tehlikelerin yaşandığını vurguladı.

Kurt, acil hasta veya yaralı biri varsa ve hayatı tehlikedeyse mutlaka 112′ye telefon etmek gerektiğini belirterek, “Sabit, ankesörlü veya cep telefonunuzdan 112 numarasını tuşlayarak ambulans servisine ücretsiz ulaşabilirsiniz. Göğüs ağrısı, nefes alma güçlüğü, bilinç kaybı, ciddi kan kaybı, ciddi yanıklar, nefes borusu tıkanıklığı, nöbet geçirme (havale, sara krizi), suda boğulma, yaralanmalı trafik kazası, yüksekten düşme, ateşli silah yaralanması, koma ve benzeri durumlarda 112′yi mutlaka aramalısınız.

Vatandaşlar 112′yi aradığında Bitlis Komuta Kontrol Merkezi’ndeki sağlık personeli tarafından Ahlat 112 Sağlık İstasyonu’na verilen komutla size en yakın ambulans yönlendiriliyor. Ayrıca Bitlis Komuta Kontrol Merkezi’ndeki sağlık personeli ne yapmanız gerektiği konusunda size danışmanlık hizmeti de sağlıyor. Hayati tehlike içeren bir acil durum söz konusu değilse, size ya da yanında olduğunuz kişiye acil tıbbi müdahale gerekmiyorsa, 112′ye telefon etmeden önce aile hekiminize danışın veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Bu gibi durumlarda ambulansla gitmeniz daha çabuk tedavi edileceğiniz anlamına gelmez. 112 ambulansları hayatı tehlikede olan acil hastalara en kısa sürede ulaşılarak tıbbi müdahale eşliğinde hastanelere nakli için kullanılmalıdır. 112 ambulans servisini lütfen acil durumlar harici meşgul etmeyelim. Diğer acil hastaların hayatına neden olabilir” dedi.
 
Kurt, Ahlat 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda 8 Acil Tıp Teknisyeni (ATT), 3 paramedik ve 6 ambulans şoförünün görev yaptığını ifade ederek, Ahlat’ta biri paletli olmak üzere toplamda 3 adette ambulans bulunduğunu söyledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.