Losev

Varto'da bir mağaza Ateşe Verildi!

Videoyu Aç Varto'da bir mağaza Ateşe Verildi!
A
a

Varto'da bir mağaza kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci, saldırının "karanlık güçlerin organizasyonu" olduğunu belirtti.

Varto ilçesinde dün gece çarşı merkezinde Abdulsamet Bingöl adlı yurttaşa ait giyim mağazası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Ateşe verilen mağaza tamamen yanarken, işyerine gelen Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci, DBP ve HDP ilçe yöneticileri, işyeri sahibine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaşın da yer aldığı ziyarette konuşan Sabite Ekinci, Kobanê protestoları sonrası Varto'da yaz boyunca süren protestolara karşılık "karanlık güçlerin kısasa kısas mantığı ile hareket ederek halka zarar verdiğini" söyledi.

'Saldırı organize'

Ekinci, "Bugün bir mağazanın yakılması, 15 gün önce de her yerin MOBESE'lerle takip edildiği işyerlerinde soygunlar yapıldı. Varto'da bütün bireylerin MOBESE'lerle takip edilmesi, insanların hangi sigarayı içtiği, hangi elbiseyi giydiği kameralarla bilinen bu ilçede işyerleri soyuluyor, ateşe veriliyor. Hiçbir Vartolu'nun bunları kabul etmesi beklenmemeli. Bu şahsi olay da olabilir, ama bizler bunların şahsi değil, organizeli olduğunu düşünüyoruz. Varto'da yaz boyunca yaşanan protestolara karşılık kısasa kısas ile karanlık güçlerin hareket ettiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'Halka bilinçli zarar veriliyor'

Ekinci, konuşmasının devamında şunları belirtti: "İlçede canımız, malımız zarar görüyor ve failler tespit edilemiyorsa bizim açımızdan bunun bir anlamı vardır. Bu kasıtlıdır, halka bilinçli zarar veriliyor. Bizi koruma ve kollama iddiasında olan güçleri ve görevlileri göreve davet ediyoruz. Bunca donanıma karşı failler tespit edilemiyorsa bir suç ortaklığı ve bilerek isteyerek halka zarar vermek vardır. Bu anlamda herkesi sorumluluğa ve vicdana davet ediyoruz. Tüm Vartoluları da toplumlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz."

'Ne oyun oynanmak isteniyor?'

İşyeri sahibi Abdulsamet Bingöl ise, şunları dile getirdi: "Rızkımızın ve işimizin peşindeydik. Hiçbir insan ile en ufak bir sorunum yoktu. Vicdansızca ve acımasızca işyerlerimizi ateşe veriyorlar. Bu ilçede MOBESE kameraları 3 kilometreden herkesi tespit ediyor. 10 dakikada yangına yetiştik, yoksa tüm pasaj yanardı. Varto'nun başına ne oyun oynanmak isteniyor, bilmiyoruz. Bir insana zararımız olmadı, kötü bir iş de yapmadık, halkımıza, komşumuza bu güne kadar bir saygısızlığımız olmadı. Bakıldığında bilinçli yapılan bir olaydır. İçimizi yakanların içi yansın. Tüm halkımıza ve partimize de teşekkür ediyorum, yanımızda oldular."

Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.