Losev

Tatvan Eğitim-Sen'den 5 Ekim Açıklaması

A
a

Tatvan Eğitim-Sen tarafından “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü” ile ilgili açıklama yapıldı.

Eğitim-Sen Tatvan temsilcilisi Yüksel Ozan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Büyük fedakârlıklarla görevlerini yerine getirmeye çalışan öğretmenlerin ülkemizde büyük sorun, sıkıntı ve ayırımcı politikalarla karşılaştıkları belirtildi.
 
Açıklamada, “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü 1966 yılında Paris'te gerçekleşen 'öğretmenlerin statüsü Hükümetler arası özel konferansının' sona erip UNESCO temsilcileriyle ILO tarafından 'Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesini’ oy birliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür. Bir çok ülkede 1994 ten beri 5 Ekim UNESCO tavsiyesiyle öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün öğretmenlik mesleğini ifa eden insanları onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği ve kutlamaların yapıldığı bir günüdür. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, klasik anlamda sadece öğretmenler için "kutlanan" bir gün olmaktan çok, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin uluslar arası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelesinin simgesi olarak kabul edilmektedir. Büyük fedakârlıklarla görevlerini yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimiz ülkemizde büyük sorun, sıkıntı ve ayırımcı politikalarla karşılaşmaktadırlar. Bir taraftan işsizlik kıskacında atama bekleyen mağdurlar kitlesi diğer taraftan atanmış olup da sosyal ve ekonomik olarak sıkıntılarıyla boğuşan öğretmen arkadaşlarımız iktidarın can yakan politikalarıyla mağdur olmaktadırlar.” Denildi
 
Hükümetin yanlış politikalarına dikkat çekilen açıklamada”  AKP hükümetinin 11 yıldır benimsediği emek düşmanı politikalar sonucunda eğitim emekçilerinin yüzde 80`i borçludur ve üçte ikisi geçinebilmek için ek iş yapmakta, norm fazlası sorunlarıyla uğraşmakta, özür gurubu atamaları, tayin ve eğitim yöneticilerinin sözlü sınavlarla alınması nedeniyle ayırımcı politikalara uğramaktadır. 4+4+4+ uygulamalarıyla angarya işlerle uğraşmaktadırlar. Yıllardır Başbakan ve Milli Eğitim Bakanları aracılığıyla kamuoyunda bilinçli olarak yaratılmaya çalışan "öğretmenler az çalışıyor, çok maaş alıyor" algısının ne kadar yanlış olduğunu OECD verileri açıkça yalanlamaktadır. OECD ülkeleri içinde öğretmenleri en çok çalışan ülkelerin başında Türkiye`de çalışan öğretmenler gelmektedir. Öğretmenlerin yıllık çalışma saati ortalaması OECD ülkeleri içinde 1671 saat iken, Türkiye`de öğretmenler yılda 1816 saat çalışmaktadır. Hizmetli ve memurların durumu, öğretmenlerden daha vahimdir. Türkiye`nin dört bir yanında görevlerini büyük fedakarlıklara katlanarak sürdüren genelde tüm öğretmenlerimizin, özelde de ilimiz Bitlis'te görevlerini icra eden öğretmen arkadaşlarımızın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutluyoruz. Başta insanca yaşayacak ücretlerinin iyileştirilmesini, angarya çalışma uygulamalarına, performans değerlendirme ve rotasyon uygulamalarına, cezalandırma ve sürgün edilmelerine son verilmesini talep ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.
Kaynak : Bitlis News

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.