Losev

Osman Baydemir: Halkın avukatlığını yapacağız

Videoyu Aç Osman Baydemir: Halkın avukatlığını yapacağız
A
a

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, BDP’li Ceylanpınar Belediyesi tarafından yapılan Mezopotamya Parkı’nın mitingle açılışında, “Halkın avukatlığını yapacağız” dedi.

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir seçim çalışmaları için gittiği Ceyhanpınar’da BDP ilçe binasına gitti. Davul  zurna ile karşılanan Baydemir, coşkulu kalabalığı selamladı. Baydemir kadın ve çocuklardan yoğun ilgi gördü. Baydemir daha sonra Ceylanpınar Belediyesi’ni ziyaret etti.

Baydemir daha sonra tekrar BDP ilçe binasına giderek burada kanaat önderleri ve Ceylanpınar önde gelenlerle bir görüşme yaptı. Görüşmede BDP İlçe Başkanı Hizni Kılıç ile Ceylanpınar eş başkan adayları İsmail Arslan ve Esra Güler Aslan hazır bulundu.

Baydemir ve beraberindekiler daha sonra Ceylanpınar Belediyesi tarafından Kepez Mahallesi'nde yaptırılan Mezopotamya Parkı'nın açılışına katıldı. Belediye Başkanı ve eş başkan adayı Av. İsmail Arslan ve Esra Güler Aslan ile ilçe başkanı Hizni Kılıç birer konuşma yaptı. Park açılış mitinginde konuşan Baydemir de, barış sürecine değinerek “Yaklaşık 1 yıldır süregelen barış ortamında hiçbir eve asker, polis ve PKK'li cenazesi gelmiyor. Bu konuda barış ortamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Coşkulu kalabalığa seslenen Baydemir, Ceyhanpınar’ın sorunlarına değinerek “Göçerlerin mülk sorunu, konut sorunu, barınma sorunu Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyemizin ortak sorunu olacak. Hizmet alım personelleri sizin sorununuz bizim sorunumuz olacak. Ceylanpınar’ın tapu sorunu bizim sorunumuz olacak” dedi. Tapu hakkının tekrar halka verilmesi için halkın avukatlığını yapacaklarını belirten Ceylanpınar halkı için Ankara’da ve dünyanın dört bir yanında sorunun çözümü için çalışacaklarını söyledi. Baydemir, “Sizlere diyecekler ki Urfa Belediyesi hükümetten olmazsa hizmet gelmeyecektir. Siz onlara vereceğiniz cevap Diyarbakır’daki hizmeti göstererek vereceksiniz. Tıpkı BDP belediyeciliğinin elinin değdiği her yerde olduğu gibi” diye konuştu.

Baydemir daha sonra muhtarlarla buluştu ve TİGEM’le yaşadıkları sorunları dinledi. “Bu bizim sorunumuz olacaktır. Öncelik bu sorunu çözmek olacak” diyen Baydemir, yapılanın “gasp, el koyma” olduğunu belirtti. Baydemir, “Bunu planlama ile kamusal alanlar yaratarak bu gaspı en azından hafifletmenin, kırmanın çabası içerisinde olacağız” diye konuştu.

Seçim sürecinin savaş değil yarış olduğunu belirten Baydemir, her siyasi partinin özgürce kendi dili ve rengiyle propaganda yapması gerektiğini ifade etti. Baydemir, “Bizim halkımızdan diğer partinin tek bir adayına, konvoyuna, seçim bürosuna bir çakıl taşı bile atılmayacak. Eğer tek bir taş atılırsa o taş bana atılmıştır. Bizim tek bir muhatabımız var o da halktır. Sizin vicdanınıza ve fikrine saygılıyız bizim açımızdan her dil, her kültür, her kimlik saygındır. Hiçbir dil ve kimlik diğerinden daha üst ve daha değerli değildir. Bu kentte ne kadar etnik kimlik varsa hepsi bizim kardeşlerimizdir” diye konuşarak provokasyona gelmeme çağrısı yaptı.

Urfa’nın en temel sorunlarından birinin hakkı ve çıkarı için ağlayanının olmaması olduğunu ifade eden ve yaşanan elektrik, mevsimlik göç ve tarımsal kalkınma sorunlarına değinen Baydemir, “Urfa halkının Ceylanpınarlıların avukatlığını yapacağız” dedi. Baydemir, yüzde kaçla başkan seçilirse seçilsin “Ben yaparım, ben bilirim anlayışı” içinde olmayacaklarını, halkla ve sivil dinamiklerle istişare içinde çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.

Baydemir, Öğretmen Evi’nde STK temsilcileri ve muhtarlar bir araya geldi. Baydemir ev ziyaretleri de yaptı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.