Losev

Batman'da Barzani Derneği Açıldı

A
a

Batman’da kurulan Demokratlar Derneği, çalışmalarını Kuzey Irak Bölgesel Başkanı Mesut Barzani’nin direktifleri doğrultusunda yapacak.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) kurucu Başkanı Molla Mustafa Barzani ve Federal Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani’ye yakınlıkları ile bilinen isimlerin buluştuğu Demokratlar Derneği Batman'da açıldı.
 
Hamidiler İş Hanı kat 3’te açılışı yapılan Demokratlar Derneği, kısa sürede Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde örgütlenmeyi hedefliyor.
 
Dernek Başkanı Şehmus Turgut, amaçlarının Kürt kültür, örf, adet ve gelenekleri ile Kürt değerini yaşatmak olduğunu belirterek, gençleri yozlaşma kültüründen uzaklaştırmak olduğunu belirtti.
 
Batman Demokratlar Derneği Basın Sözcüsü Ozan Kardaş ise, Federal Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani’nin direktifleri ile bu derneği kurduklarını belirterek, "Bu dernekle beraber Güneydoğu Kürt coğrafyasında ve diğer bölgelerde de derneğin şubelerini açmayı düşünüyoruz. Gerek Diyarbakır olsun, Siirt, Hakkari Van ve ulaşabildiğimiz yerlerde açmayı düşünüyoruz. Dernek ilk başta Kürt kültür, örf adet ve gelenekleri bünyesinde barındıracak ve kendimize ilke prensip edindiğimiz yolda bizim liderimiz Mustafa Barzani’nin bize belirlediği yol üzerinde gidecek ve faaliyetlerimizi bu perspektif üzerinde devam ettireceğiz. Şu an için derneğimizin ilk kuruluşu burası bundan sonra bütün Güneydoğu Anadolu'da açmayı düşünüyoruz. İlk etapta Kürt kültürünü tanıtmak, tarihi ve Kürt tarihini ve yıllardır yasaklı olan Kürt dilini ve Kürt tarihinde öne çıkan liderleri tanıtmaktır" dedi.
 
Derneğin açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra katılımcılara kokteyl verildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.