Losev

Ankara'da barış mitinginde patlama

Videoyu Aç Ankara'da barış mitinginde patlama
A
a

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin düzenlediği “Barış Mitinginde” hünez nedeni bilinmeyen iki büyük patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) Ankara’da düzenlediği “Barış Mitinginde” hünez nedeni bilinmeyen iki büyük patlama meydana geldi.

Patlamada en az 35 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

imc tv muhabiri Ceren Bayar, kendilerinin gördüğü en az 50’den fazla kişinin yaralının hastanelere taşındığını söyledi.

imc tv Haber Koordinatörü Faruk Eren de patlamalardan birinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) kortejinde meydana geldiğini, patlamada hayatını kaybedenlerin olduğu, polisin yaralıların olduğu yere gaz bombalarıyla saldırdığını söyledi.

Patlama alanında bulunan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, patlamaya dair “Kortejler toplanırken 2 büyük patlama oldu. Müthiş bir coşku var burada. Ama görüyoruz ki buna tahammül edemeyenler engellemeye çalışıyor. Ses bombası olduğu söylendi ama yaralılarımız var. Doğrudan polis tarafından yapılan bir saldırı bu çok açık” dedi.

KESK, DİSK, TMMOB, TTB tarafından düzenlenen ve HDP, CHP, Birleşik Haziran Hareketi, HDK bileşenleri, kadın kurumları ve gençlik kurumları tarafından da destekleniyor miting.

Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.