Losev

Ağrı'da çatışma : 4 asker yaralandı

Videoyu Aç Ağrı'da çatışma : 4 asker yaralandı
A
a

Tendürek Dağı'nda bugün yapılmak istenen fidan dikimi öncesi askerlerin bölgede operasyon başlatması üzerine HPG'liler ve askerler arasında çatışma çıktı. Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili yaptığı açıklamada, 4 askerin yaralandığını duyurdu.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yer alan Tendürek Dağı'nın yamacında yer alan Yukarı Tütek köyünde, HDP ve DBP öncülüğünde bugün yapılmak istenen ağaç dikimi öncesi askerin bölgede operasyon başlatması üzerine PKK'liler ve askerler arasında çatışma çıktı. Ağaç dikimi etkinliği için Diyadin ilçe merkezinden ağaç dikiminin yapılacağı köye doğru yola çıkan yurttaşların önü sabah saatlerinde askerler tarafından kesilerek, köye gitmeleri engellendi. Geçişlerine izin verilmeyen yurttaşlara, askeri yetkililerce bölgede çatışma olduğu, güvenlik gerekçesi ile köye giriş ve çıkışların valilik tarafından yasaklandığını belirtildi.


Fidan dikimini organizyonunda yer alan DBP Diyadin İlçe Eş Başkanı Nuri Şahin, fidan dikimi için geldikleri köy girişinde valilik kararı ile durdurularak köye alınmadıklarını belirtti. Askerlerin bölgede çatışma olduğunu kendilerine aktardığını belirten Şahin, alanda 4 askeri helikopterleri sürekli uçtuğunu, ancak bulundukları yerden kendilerine çatışma sesinin gelmediğini belirtti.


Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından da açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, organize edilen etkinlikte "Örgüt propagandası yapılacağı" ve "yurttaşların seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı" yönünde alınan istihbarat ile Ağrı Valiliği'nin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nca bölgeye sevk edilen askerlerin üzerine ateş açılması üzerine çatışma çıktığı ifade edildi.

Çıkan çatışmada, 4 askerin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtilirken, bölgeye insanlı keşif uçağı, silahlı helikopterler ve karadan da takviye komando birlikleri sevk edilip, çatışmanın devam ettiği kaydedildi.

Kaynak : Yüksekovahaber

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.