Geleneksel 8 Ağustos BETAV-Bitlis Buluşması kapsamında düzenlenen ödül töreni, Bitlis Eren Üniversitesi Yahya Eren Konukevi bahçesinde gerçekleştirildi.

“Bir şehri büyüten ve geleceğe taşıyan en büyük güç, onun yetiştirdiği değerler ve o şehre hizmet eden yüreklerdir” mesajı verilen programda farklı alanlarda başarı gösteren isimler ödüllendirildi.

Spor kategorisinde ise Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu Ahmet Yasin Aydemir, elde ettiği dereceyle ödüle layık görüldü.

Haber Kapak Şablon (99)-14

Türkiye şampiyonluğunu ödülle taçlandırdı

Masa tenisinde gösterdiği performansla Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Aydemir’in başarısının, Bitlis’te spora ilgi duyan gençlere ve özel gereksinimli sporculara örnek olması temennisinde bulunuldu.

Aydemir’e törende “BETAV Sporda Başarı Ödülü” takdim edildi.

Haber Kapak Şablon 2026 08 13T140124.269

BETAV ödüllerinde gelecek yıl yeni uygulama

BETAV tarafından yapılan açıklamada, organizasyonun ilk kez düzenlenmesi dolayısıyla bu yıl genç ve yetişkin kategorilerinin ayrı değerlendirilmediği belirtildi.

Bitlis'te sıcaklıklar yükseliyor: Haftanın en sıcak günü...
Bitlis'te sıcaklıklar yükseliyor: Haftanın en sıcak günü...
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, “BETAV olarak bu yıl ilk kez düzenlendiği için ödüllerimizi genç veya yetişkin ayrımı yapmaksızın genel bir çerçevede veriyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren ise her iki grup kendi içerisinde değerlendirilecek ve ödüllerimiz bu şekilde sahiplerini bulacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Cengiz Tontaş